Sun Solaris 10, Ocak sonu piyasada
 

Sun Solaris 10, Ocak sonu piyasada

Sun Microsystems’ın işletim sistemi Solaris’in 10’uncu sürümü çıktı. Sun, 31 Ocak 2005 tarihi itibariyle SPARCÒ, x86, AMD64 ve EM64T sistemleri için Solaris 10’u ücretsiz indirilebilir hale getirecek.

Java teknolojisinin yaratıcısı Sun Microsystems, işletim sistemi Solaris’in 10’uncu sürümünü çıkardı. 500 milyon dolar ArGe bütçesiyle hazırlanan Solaris 10, 600’den fazla yeni özelliğiyle en gelişmiş UNIX işletim sistemi olarak gösteriliyor.

EN HIZLI SOLARİS
       Sun, SPARC ve x86 üzerinde sunucu performansı yüzde 40’dan daha yüksek hıza ulaşan Solaris 10’u, şimdiye dek piyasaya sürdüğü en hızlı işletim sistemi özelliği olarak tanımlıyor. Lansman toplantısında “İşletim sistemleri geçmişte hiç olmadığı kadar önemli hale geldi” diyen Sun Microsystems CEO’su Jonathan Schwartz, Solaris 10’un piyasaya çıkmadan önce Sun Software Express çerçevesinde müşteriler tarafından binlerce ürün üzerinden denendiğini ifade etti.
      
KULLANDIĞIN KADAR ÖDE
       Sun, ürün güncellemelerinde ‘ekonomik lisanslama’ modeli uyguluyor. Buna göre, şirket Solaris 10’u müşterilere ücretsiz olarak sağlayacak ve destek isteyenler için hizmet-tabanlı bir fiyatlandırma modeline geçecek. Telefon konuşmalarının ücretlendirilmesi planına benzer biçimde, Solaris abonelik tarifeleri de desteğin seviyesi ve dahil edilen ağ tabanlı bilgi işlem kapasitesine bağlı olarak düzenleyecek.
       Dell, Fujitsu, Fujitsu Siemens Computers, IBM ve HP gibi birçk donanım platformu tarafından desteklenen Solaris 10, bağımsız işletim sistemlerinin başında geliyor. Solaris, ilk olarak 1991 yılında piyasaya çıkmıştı.
Kaynak: Ntvmsnbc 30 Kasım 2004

 
Süper Teyze 412
 Öğretmen Işıl’a sordu : - Bize tanıdığın Osmanlı padişahlarının isimlerini sayabilir misin kızım ? - Maalesef hiçbirini tanıma şansım olmadı öğretmenim. Hepsi de ben doğmadan çok önce ölmüşl devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.