550 milyarı kaçırdığı an
 

Kenan Işık’ın sunduğu bilgi yarışması Kasa’da önceki akşam yarışan ve 29 soruyu cevaplayan Fevzi Çakmak Tatar, 30’uncu soruda Mahatma’nın anlamını bilemeyince 550 milyardan oldu.

Son soruda takıldı

Kanal D’de yayınlanan bilgi yarışması Kasa’nın son bölümünde Fevzi Çakmak Tatar adlı yarışmacı 550 milyarlık büyük ödülü son anda kaçırdı. 29 soruyu doğru cevaplayan Tatar, son soru ‘Hindistan’da bağımsızlığın kurucusu Gandi’ye halk tarafından verilen Mahatma’nın anlamı nedir’ sorusunu bilemeyince bir servetten oldu.

Üç çocuk babası

‘Yüce Ruh’ doğru yanıtını veremeyince yarım trilyonu kaybeden Fevzi Çakmak Tatar; ‘Mahatma’nın anlamını bilmiyordum. Son anda aklıma Kutsal Işık geldi, devamı gelseydi cevabı çıkarabilirdim ama zaman yetmedi’ şeklinde konuştu. Avukatlık yapan ve üç çocuğu olan Katar, ‘Parayı kazansaydım 100 milyarı yardıma ayıracaktım’ dedi.

Vakıflara verecektim

550 milyarı bir soruyla kaçıran Tatar sözlerine şöyle devam etti: ‘Yarışmadaki dört danışmana ve iki elenen arkadaşa da birer milyar vermeyi düşünüyordum. Bunların dışında, Nazım Hikmet, Uğur Mumcu, Aziz Nesin ve Mehmetçik Vakfı’na, AKUT, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim Gönüllüleri’ne yardımda bulunacaktım.’ Tatar’ın soruyu bilememesiyle Kasa’daki para ödülü 600 milyara çıktı. 
Kaynak:Hürriyet 2 Aralık 2004

 
Süper Teyze 386
Öğretmen dersin başında sevdiği öğrencilerden birini uyarmak zorunda kaldı : _ Söyle bakalım denizciğim, eğer ben okula senin gibi dağınık ve pasaklı bir halde gelseydim, sen buna ne derdin ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.