GlobalFlyer ile devri alem
 

Balonla dünyanın etrafında tam bir tur atan maceraperest havacı Steve Fossett, Ocak ayı başında yeni bir seyahate çıkıyor. Fossett, bu sefer de yakıt ikmali yapmadan dünyanın etrafında uçakla bir tur atacak.

Fossett, Kansas’taki Schilling Askeri Hava Üssü’nden havalanacak ve dünyanın etrafında uçtuktan sonra yine aynı piste inerek turunu tamamlayacak. Fransız bilim kurgu yazarı Jules Verne’nin izinden hareket eden Fossett, SpaceShipOne’ın tasarımcısı Burt Rutan tarafından yapılan GlobalFlyer uçağını kullanacak. GlobalFlyer’ın üretimini Virgin Airlines üstlenmişti.

SON SAATLER ÇOK RİSKLİ
       GlobalFlyer uçağı ile dünyanın etrafında bir tur yaklaşık 70 saat sürecek. Uçağın bu uçuş için en az 9 bin kilogram yakıt yüklemesi gerekiyor. Kansas’ın Salina kentindeki Schilling Üssü’nün seçilmesinin nedeni ise 4 km’ye yaklaşan pisti. Kalkış üssü için ilk olarak California’daki Edwards Askeri Üssü seçilmişti, ancak Fossett uçuşun son saatlerinde kara üzerinde olmak istediği için Schilling seçildi. Uçuşun son saatleri aynı zamanda en riskli zaman dilimi. Fossett, bir arıza çıkması durumunda denize iniş yapmak yerine ABD’nin batısında bir havalimanına süzülebileceğini söylemişti.
      
BRANSON TAKİPTE
       Virgin Havayolları’nın sahibi Richard Branson ise uçuşu bir destek uçağı ile takip edecek.
       Gökyüzünde 100 km yüksekliğe ulaşarak uzaya ilk çıkan sivil yapım uçak ünvanı kazanan SpaceShipOne’ın mimarı Burt Rutan, aynı zamanda da 1986 yılında dünyanın etrafında yakıt almadan dönen Voyager uçağını tasarlamıştı.
Kaynak:Ntvmsnbc 2 Aralık 2004

 
Süper Teyze 130
Afacan Melih, amcasının çiftliğini ziyarete gitmişti. Amcası  Melih’e ahırdaki hayvanlarını gösteriyordu. -  Bak Melih bu inek birkaç hafta sonra anne olacak. Nasıl doğuracak biliyor mu devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.