IBM PC sektöründen çekiliyor
 

Bilgisayar dünyasının önemli markalarından International Business Machines (IBM), kişisel bilgisayar (PC) üretim faaliyetine son vermeyi ve bu bölümünü satmayı planlıyor.

New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre, satışla ilgili görüşmeleri yürüten kaynaklar, piyasa değeri 1 ile 2 milyar dolar tahmin edilen PC bölümünün satışı konusunda en güçlü adayın Çin’in PC alanındaki bir numarası Lenovo (eski adı Legend) olduğunu belirttiler.

1981’de şirketler ve özel kullanım için ilk kişisel bilgisayarlarını piyasaya sürerek PC’lerin gelişiminde büyük katkısı olan IBM’in bu alandan çekilmesinin, ABD’de vergi yılının sona ermesinden önce şirkete sadece 100 milyon dolarlık bir tasarruf sağlayacağı kaydediliyor.

NYT’nin haberine göre, PC sektöründen çekilmeyi ve şirket ’server’ları ile şirketlerin bilişim çözümleri alanına ağırlık vermeyi yıllardır düşününen IBM yetkilileri, bu yöndeki haberleri ne doğruladılar ne de yalanladılar.
Kaynak:Hürriyet 3 Aralık 2004

 
Süper Teyze 224
Alican koşarak babasının yanına geldi : - Babacığım, sen her şeyi yapabilecek çok güçlü bir adamsın değil mi ? Baba gururlanmıştı. Oğluna gülümsedi : -Elbette oğlum ! Dile benden ne dilerse devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.