Hedef: 250 milyon fidan
 

Çevre ve Orman Bakanlığı, önümüzdeki yıl 250 milyon fidan dikmeyi hedefliyor. Bu yıl ülke topraklarına 200 milyon fidan diken Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü, önümüzdeki yıl bu rakamı 250 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

Söz konusu ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra Orman Genel Müdürlüğü’nce de bu yıl Toroslar’ın bekçisi sedir ağaçlarının kozalaklarından elde edilen 5 milyar tohum Akdeniz ve Türkiye’nin sedir ekilebilecek diğer yerlerine serpilmeye başlandı.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ayrıca meşe palamudu, mahlep ve badem gibi tohumla ekilebilen ağaç türleri de toprakla buluştu.

Bakanlık, toprakların erozyonla derelere, göllere ve denizlere taşınmasını engellemek amacıyla bu yıl 130 bin hektar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmaları yürüttü. 2005 yılında ise bu çalışmaların 150 bin hektar alanda yapılması planlanıyor.

Son 10 yılda ortalama 50 bin hektar alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrolü yapılırken 2003 yılında 112 bin hektar, bu yıl ise 130 bin hektar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilite çalışmaları yapılması dikkat çekici olarak değerlendiriliyor.

ÖZEL AĞAÇLANDIRMADA ARTIŞ

Özel ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ise uzun vadeli ve düşük faizle sağlanan kredilerle 8 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yaptırıldı.

Son 2 yıla gelinceye kadar 30 bin hektar alanda özel ağaçlandırma yaptırılırken, 2003 ve 2004 yıllarında toplam 13 bin hektar alanda özel ağaçlandırma çalışması yürütüldü. Önümüzdeki yıl 10 bin hektar alanda özel ağaçlandırma yaptırılması hedefleniyor.
Kaynak:Hürriyet 6 Aralık 2004

 
Süper Teyze 75
İlkokula yeni başlayan Eray akşam yemeğinden sonra babasına yaklaştı ve çekinerek sordu : - Sıpa ne demek babacığım ? Babası kendinden emindi : - Eşeğin yavrusuna ‘sıpa’ denir yavrum. Neden devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.