Türkiye, Eurovision şarkısını seçiyor
 

2005 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek şarkı, başvuran 136 eser arasından seçilecek ve bugün kamuoyuna açıklanacak. Bu yılki şarkı, son iki yıldakilerin aksine Türkçe.

2005 Eurovision Şarkı Yarışması’nda yarışacak şarkıyı ulusal seçme sonucu belirleyecek olan Eleme Kurulu dün Ankara’da toplandı. Toplantı bugün de devam ediyor.

Geçen yılın birincisi Ukrayna’nın Kiev kentinde düzenlenecek olan 50. Eurovision Şarkı Yarışması’nda bu yıl Türkiye’yi temsil etmek için 136 eser yarışıyor. Finalde yarışacak eserleri 15 kişiden meydana gelen Eleme Kurulu seçecek.
       Eleme Kurulu’nda, Serpil Akıllıoğlu, Süleyman Ergüner, Deniz Çakmakoğlu, Ümran Sönmezer, Muhsin Yıldırım, Adnan Süer, Tülay İlter Sunar, Neşet Ruacan, Kamil Özler, Garo Mafyan, Melih Kibar, İzzet Öz, Bülend Özveren, Ali Durgut ve Zafer Ası yer alıyor.
      
BU KEZ ŞARKI TÜRKÇE
       Eurovision Şarkı Yarışması final seçmelerine Türk vatandaşı olan besteci, söz yazarı, aranjör ve şarkıcılar katılabiliyor. Katılan eserlerde hafif müzik anlayışıyla bestelenmesi, özgün ve Türkçe olması, süresinin 3 dakikaya geçmemesi şartları aranıyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 8 Aralık 2004

 
Süper Teyze 126
Matematik dersinde bir ay boyunca çarpım tablosunu öğrenmişlerdi. Öğretmen o gün sınıftaki herkesi kaldırıp tablodan işlemler soruyordu : - Evet çocuklar, altı kere altı otuzaltı,sekiz kere sekiz devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.