’Haydi Kızlar Okula’ Samsun’da
 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle sürdürülen ”Haydi Kızlar Okula” kampanyası ile Samsun’da bir yılda yaklaşık 700 kız öğrencinin okula gitmesinin sağlandığı bildirildi.

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, kız çocuklarının eğitim düzeylerinin artırılmasının toplumun gelişmesi ve kalkınması için son derece önemli olduğunu belirterek, Samsun’da okula gönderilmeyen kız çocuklarını tespit ederek bu çocukların okula gönderilmelerini sağladıklarını söyledi.

Geçen yıl Samsun’da bin dolayında kız öğrencinin okula gönderilmediğini tespit ettiklerini belirten Aydın, “Haydi Kızlar Okula” kampanyası çerçevesinde sürdürdükleri çalışmalarla okula gönderilmediği tespit edilen kız öğrencilerden yaklaşık 700’ünün bu yıl okula gönderilmelerini sağladıklarını kaydetti.

Çalışmalarında kız çocuklarının çeşitli bahanelerle okula gönderilmediğini gördüklerini anlatan Aydın, şunları kaydetti:

“Bölgemizde kız çocuklarımızın çoğu ne yazık ki küçük yaşta evlendirildikleri için okula gönderilmiyor. Diğer önemli bir kısmı ise ailelerin ekonomik durumlarının yeterli olmaması, okulun uzak olması ve ulaşım güçlüğü ile bazı ailelerin umursamaz tavırları nedeniyle okula gönderilmiyor. Bizim amacımız da nedeni ne olursa olsun kız çocuklarımızın eğitime devam etmelerini sağlamak.”

UNICEF, tarafından hazırlanan bir rapora göre, dünyada 65 milyon kız çocuğu okula gönderilmiyor.
Kaynak:Hürriyet 8 Ağustos 2004


 
Süper Teyze 10
Berkay okuluna kendisi gelip geliyordu. O sabah yine evden çıktı, karşıdan karşıya geçmek üzere yolun kenarında beklemeye başladı. Ama hiç araba geçmiyor, Berkay da beklemeye devam ediyordu. Sonunda devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.