Türk öğrenciler matematikte 41 ülke arasında 35. oldu
 

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) 41 ülkede 15 yaş grubunda öğrencilerin matematik, okuma ve fen bilimlerindeki başarılarını ölçtü. Matematikte Hong Kong, Finlandiya ve Güney Kore başı çekerken, Türkiye 35’inci oldu.

OECD’nin, kısa adı PISA olan öğrenci performansını değerlendirme araştırması 41 ülkede yaklaşık 250 bin öğrenci üzerinde yapıldı. Öğrenciler iki saat süren bir testle, matematik, fen bilimleri, okuma ve problem çözme gibi konularda sınavdan geçirildiler. Hong Konglu öğrenciler, matematikte birinci geldiler. Onları Finlandiya, Güney Kore, Hollanda, Liechtenstein ve Japonya izledi. ABD, 28’inci olurken, Türkiye son sıralarda yer aldı. Raporun koordinatörü Andreas Schleicher, kişi başına yapılan eğitim harcamasına göre ABD’nin başarısız bir konumda bulunduğuna işaret etti.

Öğrenciler, altılı not sistemine göre değerlendirildi. Türkiye ve diğer 12 OECD ülkesinde, öğrencilerin yüzde 25’nin matematikte sadece birinci dereceden basit işlemleri yapabildiği ortaya çıktı. Özellikle, üç OECD ülkesinde, Türkiye, Lüksemburg ve Meksika’da, kaliteli ve deneyimli öğretmen sıkıntısı yüzünden öğrencilerin mağdur olduğu belirtildi. Bu ülkelerde kaliteli öğretmen eksikliği matematikte öğrencilerin yüzde 41’ini, fen bilimlerinde ise yüzde 35’ini etkiliyor.

Raporda öğrencilerin performansının okullara göre farklılık gösterdiğine de işaret edilirken, dünya çapında erkekler, matematikte kızlardan daha iyi bir performans sağladı. 
Kaynak:Hürriyet 8 Aralık 2004

 
Süper Teyze 356
Yaşlı teyzesi, Berk’i ziyarete gelmişti: - Gözlerini kapat ve avuçlarını aç ! dedi her zamanki gibi. Berk teyzesinin şeker ve çukulata getirdiğini hemen anlamıştı : - Lütfen bu oyunu babamla y devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.