ANTARTİKA’DA YENİ DİNOZORLAR BULUNDU
 

Antarktika penguenlerin ve deniz foklarının vatanı olarak bilinir. Fakat dinozorları da listeye ekleyebilirsiniz. Bilim adamları dünyanın güney tarafında buzla kaplı alanda iki yeni dinozor fosili keşfetti. Bu Antarktika da bulunan dinozor sayısının toplamını  sekize yükseltiyor.

Yeni dinozor fosillerini bir dağcı 3900 metre yüksekliğindeki bir dağda keşfetti.  Bilim adamları bu ot obur dinozorun 190 milyon yaşında olduğuna inanıyorlar. Hayvanın kemikleri, onun 2 metre yüksekliğinde 9 metre uzunluğunda olduğunu gösteriyor.

İllinois Augustana Kolej’ inden  bir fosil avcısı  olan William Hammer dinozorun Antarktika’da bulunanların en uzunu  olabileceğini söylüyor. Fakat benzer dört ayaklı ot oburlarla  karşılaştırılınca yeni türlerden biri. Diğer kıtalarda bulunan dinozorlar muhtemelen 30 metreye kadar büyüyebiliyor!

Antarktika’ dan 3200 kilometre uzaklıkta bilim adamları tesadüfen başka bir şey daha keşfetti. Kötü hava vurduğunda, botları buzda sıkışıp kaldı. Düş kırıklığına uğrayan bilim adamlarının sıkışıp kaldıkları yer 70 milyon yıl önce  sular altında kalmıştı.

Deniz yaşamına ait fosillerden sonra bilim adamları bulmayı ummadıkları dinozor kemikleri keşfettiler. Bilim adamları dinozorun öldükten sonra denize sürüklendiğini düşünüyorlar.

Bu dinozor bir etoburdu. Bu hayvan ayakta durduğunda muhtemelen 2 metre uzunluğundaydı. Ünlü T- Rex ile benzerliği vardı.

Bu hayvanlar buzla kaplı bir kıtada nasıl hayatta kaldı?

Bilim adamlarının kanısına göre,  burası her zaman soğuk değildi. Onlara göre milyonlarca yıl önce Antarktika  oldukça sıcak ve verimli bir yerdi. Birleşik Devletlerin kuzeybatı Pasifik’ ine benziyordu. Bu kıta birçok bitki ve hayvanın eviydi.

“Antarktika’ ya gitmek için çok fazla fırsatımız olmuyor ve hava şartlarından dolayı her sefer çok kısa bir zamanımız oluyor” diyor California’ dan bir dinozor avcısı olan Judd Case.
“Dünya döndükçe Antarktika’da yeni yaşamlarla, yeni sürprizler bizi şaşırtacak”

 
Süper Teyze 152
Öğretmen sınıfa sordu : - Beni dikkatle dinleyin çocuklar, Soracağım soruyu doğru cevaplayan en yüksek notu alacak. Hazır mısınız ? Bütün sınıf bir ağızdan bağırdı : -Evet öğretmenim ! - devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.