Cep telefonu çok ama stres yok
 

Yayınlarına Jetix adıyla devam eden çocuk televizyonu FoxKids’in, Türkiye ve Doğu Avrupa ülkelerinde yaptığı araştırmaya göre, Türk çocukları cep telefonu tutkunu ve diğer ülke çocuklarına göre daha az stresli.

63 bin 315 çocuğa sordular

Jetix, Türkiye’de ve Doğu Avrupa ülkelerinde, çocukları daha iyi anlamaya yönelik geniş bir araştırma yürüttü. Araştırma Türkiye, Rusya, Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’dan toplam 63 bin 315 kız ve erkek çocuğu kapsıyor. İşte araştırmanın ortaya koyduğu Türk çocuğu profili...

CEPLİYİM, GÜVENDEYİM

Araştırmaya katılan Türk çocuklardan yüzde 43’ü kendilerine ait bir cep telefonları olduğunu söyledi. Bu çocukların yüzde 75’i cep telefonuna sahip olmanın kendilerini güvende hissetmelerine neden olduğunu ifade ediyor. Çocuklar cep telefonunu çoğunlukla ebeveynleriyle konuşmak ve arkadaşlarıyla mesajlaşmak için kullanıyorlar.

ÖDEV VAR, STRESLİYİM

Araştırma sonuçları Türk çocukların diğer ülkelerdeki çocuklardan daha az stresli olduğunu gösterdi. Türk çocukların yaklaşık yarısı ödev, ebeveynler ve arkadaşlar gibi çeşitli nedenlerden ötürü stres altında olduklarını belirttiler. Diğer ülkelerde stresli çocukların yüzdesi ortalama 70 gibi yüksek bir rakama ulaştı.

ALACAKSAN KİTAP AL

Araştırmanın kilit sorusu şuydu: ‘Alışverişe anne ve babalarınızla gittiğinizde, aşağıdakilerden hangilerini seçmene izin veriyorlar?’ Türk çocukların yüzde 60’ı ailelerinin kitapları seçmelerine izin verdiğini belirtti. Yüzde 52’si kıyafetlerini, yüzde 43’ü ise ayakkabılarını seçerken ailelerinin onları serbest bıraktığını söyledi. 
Kaynak: Hürriyet 9 Aralık 2004
 


 
Süper Teyze 429
Annesi  Gamzeye doğumgününde bir fotoğraf makinesi hediye etmişti. Çok mutlu olan Gamze önce kardeşinin fotoğrafını çekmek istedi ve sordu : - Fotoğrafını çekmemi ister misin Volkan ? - Evet  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.