Çocukları sokakta bekleyen tehlikeler
 

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sokak çocuklarının sorunlarını araştırmak için kurulan komisyon, ön raporunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı raporuna göre; çocukları sokakta açlık, tecavüz, hastalık, dilencilik veya organ mafyası gibi tehlikeler bekliyor.

Emniye Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’de sokakta yaşama, evden kaçma, kayıp, terk veya suç işlediği şüphesiyle kayıt altına alınan çocuk sayısı 88 bin 313. Bu çocukların yüzde 85’i 11-18 yaş grubu arasında bulunuyor. Ve yüzde 44’ünün sigara, çözücü, hap, uyuşturucu gibi madde bağımlılığı bulunuyor.
       Milli Eğitim Bakanlığına bağlı komisyon, çocukları sokağa iten nedenleri sevgisizlik, ailelerin eğitimsizliği, okula gitmeme, ekonomik nedenler, göç ve aile içi taciz olarak sıralıyor. Rapora göre çocukları sokakta açlık, tecavüz, hastalık, dilenci veya organ mafyasının eline düşme gibi tehlikeler bekliyor.
       Komisyon’un çocukları sokaktan kurtarmak için yaptıkları öneriler ise aileleri çocuklarına sevgi vermek, onları eğitmek ve ekonomik olarak desteklemek üzerinde odaklanıyor. Buna göre devlet, özel sektör, yerel yönetimler, sivil toplum ve medyanın da dahil olacağı çok taraflı bir program çerçevesinde çocuklara sağlıklı barınaklar ve rehabilitasyon merkezlerinin yapılması, çocukların pansiyonlu ve yatılı okullara yönlendirilmesi, meslek kazandırma kurslarının verilmesi önerileri getiriliyor.
      
       ARAŞTIRMA SONUÇLARI
 Emniyet Genel Müdürlüğü’nde kayıt altına alınan çocuk sayısı: 88 bin 313
 11-18 yaş grubunda olanların oranı: % 85
 Madde bağımlılığı olan çocuklarnın oranı: % 44
      
       Çocukları sokağa iten nedenler
 Sevgisizlik
 Ailelerin eğitimsizliği
 Okula gitmeme
 Ekonomik nedenler
 Göç
 Aile içi taciz
       olarak sıralıyor.
      
       Çocukları sokakta bekleyen tehlikeler
 Açlık
 Tecavüz
 Hastalık
 Organ mafyasının eline düşmek
Kaynak:Ntvmsnbc 8 Aralık 2004
       

 
Süper Teyze 278
Ece ile Çınar ilk kez buluşacaklardı. İkisi de fena halde heyecanlıydılar. Ece sordu : - Ne zaman buluşacağız ? - Benim için fark etmez, dedi Çınar utanarak. _ Nerede buluşacağız ? _ Ner devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.