Yaralı atmacaya ameliyat
 

Kayseri’de, elektrik tellerine çarpınca kanadı kırılan ve yol kenarında ölmek üzereyken bulunan atmaca, Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde yapılan ameliyatla kurtarıldı. Kayseri- Nevşehir Karayolu kenarında Ali Yıldırım adlı vatandaş tarafından, başına kargalar üşüşmüş halde bulunan atmaca, açlığın da etkisiyle ölmek üzereyken Veteriner Fakültesi’ne getirildi.

Fakültenin Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nusret Apaydın tarafından yapılan muayenede sol kanadında travma ve kırık belirlenen atmaca hemen ameliyata alındı. Ameliyatla kanadına başarılı bir müdahale yapılan atmacanın 10 gün sonra uçabilecek duruma geleceği açıklandı.

Yrd. Doç. Dr. Apaydın, yırtıcı etmacanın uçarken elektrik veya telefon kablolarına çarptığını tahmin ettiklerini ve çarpmanın etkisiyle uçamaz hale geldiğini belirtti. Atmacanın açlığın da etkisiyle ölmek üzereyken kendilerine getirildiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Apaydın, “Biraz geç kalınsa türüne ender rastlanan bir atmacayı daha kaybedecektik. Günde 3 kilo et yedirerek besliyoruz. Genel sağlık durumu oldukça iyi. Avcılar Derneği ile temasa geçerek 10 gün sonra atmacayı yeniden doğal hayata kazandıracağız” dedi.
Kaynak:Hürriyet 9 Aralık 2004

 
Süper Teyze 316
Çiftçinin küçük oğlu Hasan, koşarak bahçede çalışan babasının yanına geldi ve : - Babacığım, sana bir şey sorabilir miyim ? dedi. - Elbette oğlum, dedi adam çalışmaya devam ederek. Sor bakalım devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.