Görme engelli İngiliz altıncı hisle görüyor
 

İngiliz bilim adamları, tamamen görme engelli olan bir adamın altıncı hissi sayesinde, diğer insanların yüzündeki korku, kaygı ve mutluluk gibi duyguları algılayabildiğini bildirdiler.

Adı açıklanmayan ve sadece ‘Hasta X’ olarak tanımlanan 52 yaşındaki bu kişi, kendisine gösterilen resimlerdeki insanların duygu ifadelerinin nasıl olduğunu anlayabiliyor. İki kez felç geçirdikten sonra, beyninin görsel sinyallerle ilgili merkezi hasar gören ve görme duyusunu tamamen yitiren ‘Hasta X’in göz sinirleri sağlam durumda. Galler Üniversitesi’ndeki araştırmacıların beyin taramasından elde ettikleri verilere göre ‘Hasta X’ beyninin görme işleviyle ilgili olmayan bir bölümünü kullanarak duyguları algılayabiliyor. Hastaya üzgün veya mutlu yüz ifadeleri gösterildiği zaman yüzde 59 oranında isabet ettirebildiği belirtildi . 
Kaynak: Hürriyet 13 Aralık 2004

 
Süper Teyze 225
Arkadaşı Sedef’e sordu : - Senin baban nasıl yaşıyor ? - Sadece sebze ve meyve ile, dedi Sedef. - Nasıl yani ? Baban vejeteryan mı ? dedi arkadaşı. - Hayır, dedi Sedef. Benim babam sebze devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.