9 bin okul internete bağlandı
 

Geriye internet bağlantısı isteyen 33 bin okul kaldı
Türk Telekom 9 bin okula hızlı internet bağlantısı taşıdı. 2005 yılı sonunda internet bağlanan okul sayısının 42 bin 500’e ulaşması bekleniyor.

Eğitim alanında yaşanan eşitsizliği ortadan kaldırmanın önemli bir aracı da internet. Dünyada hızlı internet bağlantısını yaygınlaştırmak için hızlı internet erişimi kullanılıyor. Türkiye’de bu aşamada eğitim kurumlarında hızlı internet bağlantısı kurulması için çalışmalara başlandı. Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncülüğünde çalışmalar Türk Telekom tarafından yürütülüyor. Hızlı internet erişiminin (Geniş bant) yaygınlık ve kullanım açısından liderleri Güney Kore, Singapur, Japonya, ABD ve bazı Avrupa ülkeleri. Güney Kore’de kullanım oranı 85 seviyelerinde. Türkiye’de Türk Telekom ADSL kullanımı için yaptığı çalışmaları hızlandırdı. Eğitim kurumlarını kapsayan çalışmada 9000 okulda ADSL bağlantısı kullanılıyor.
Kaynak:Net Haber 12 Aralık 2004

 
Süper Teyze 443
 Umut, okulun ilk günü kantinde gördüğü Sevinç’ten çok hoşlanmış, bakışlarını dakikalarca kızın üzerinden ayıramamıştı. Ders dinlerken de aklında hep  Sevinç vardı. Son zilin çalmasına kad devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.