Hindistan’ın Orissa eyaleti okyanusa gömülüyor
  Hindistan’ın güneyindeki Orissa eyaleti, yükselen su seviyesi yüzünden, yavaş yavaş Hint okyanusuna gömülüyor.
Kıyı kesimlerde yaşayan binlerce kişi, yükselen okyanusa boyun eğip, iç kesimlere göçmek zorunda kalıyor. Çevreci örgütler, bu gelişmeden, küresel ısınma ve iklim değişikliğini sorumlu tutuyor.
Yükselen okyanus suları, Hindistan’ın güneyindeki Orissa eyaletini yavaş yavaş yutuyor. Kıyıdaki kasabalar her yıl biraz daha gömülüyor.
       Kısa süre öncesine kadar binlerce kişiye ev sahipliği yapan Satava kasabası artık sular altında. Kasabalıların anlattığı kadarıyla önce sıcaklıklar arttı...
       Her yıl biraz daha sıcak oldu, derken 1999’da, Hindistan’da şimdiye dek görülmüş en büyük tayfun patlak verdi. 10 bin kişinin öldüğü tayfunda, 8 milyon kişi de evsiz kaldı. Yükselen sular önce tarım alanlarını, sonra evleri yuttu. Binlerce kişi, evini okyanusa teslim edip iç kesimlerine göçmek zorunda kaldı. Ve dünya, “iklim göçü” denen bu yeni olguyla tanıştı.
       Çevre örgütü Greenpeace, Orissa’da yaşanan iklim göçünün, küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliklerinin sonucu olduğunu vurguladı. Örgüt, eğer önlem alınmazsa, Orissa’daki gibi binlerce iklim göçmeninin yaşam alanlarını terk ederek mülteci konumuna düşebilecekleri uyarısında bulundu.
Kaynak:Ntvmsnbc 13 Aralık 2004
 
Süper Teyze 188
Cem yakın arkadaşı Cenk’e sordu : - Bana 20 YTL borç verir misin Cenk ? Bu hafta çok parasızım. Cenk sıkkın : -Çok isterdim ama sadece 10 YTL var bende. Ne yapacağız ? dedi. Cem kurnazca devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.