30’u aşkın mumya günışığına çıktı
 

Mısır’da yaklaşık 2500 yıl öncesine ait 30’u aşkın mumya bulundu.

Mısır’da arkeologlar, yaklaşık 2500 yıl önce, ülkenin batısında hüküm süren bir aileye ait, 30’dan fazla mumya buldu. Mumyalar geçen hafta, aynı bölgede bulunanlarla birlikte sergilenmeye başlandı..

Mısır’da, Antik Mısır’ın gizlerini ortaya çıkarmak için yapılan kazılar tüm hızıyla sürüyor. Geçen hafta bulunan mumyaların ardından arkeologlar bu sefer de 30’un üzerinde mumyayı günışına çıkardı.
       Kazılar Kahire’nin 380 kilometre güneydoğusunda, 6 kilometrekare alanı kaplayan altın Mumyalar Vadisi’nde yapıldı. Bulunan mumyaların yaklaşık 2500 yıl önce ülkenin batısında hükümranlık süren bir ailenin üyelerine ait olduğu açıklandı.
       Mezarlarda mumyalarla birlikte eski Yunan’a ait altın sikkeleri bulundu.
       X-ray ışınları sayesinde görülen mumyaların mezar odalarında yan yana düzgün bir şekilde yerleştirilmiş olarak bulunduğu açıklandı.
       Son günlerde bulunan mumyaların Mısır’daki hanedanlarla ilgili daha fazla bilgi edinilmesini kolaylaştıracağı açıklandı.
Kaynak:Ntvmsnbc 14 Aralık 2004

 
Süper Teyze 429
Annesi  Gamzeye doğumgününde bir fotoğraf makinesi hediye etmişti. Çok mutlu olan Gamze önce kardeşinin fotoğrafını çekmek istedi ve sordu : - Fotoğrafını çekmemi ister misin Volkan ? - Evet  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.