Zafi-D’nin ‘Noel’ virüsüne dikkat
 

Güvenlik şirketi Sophos, Zafi solucanının son türevi Zafi-D’nin Noel kutlama mesajı görünümünde hızla yayıldığını duyurdu. İnternetteki her 10 e-postadan biri Zafi-D yüklü

NTVMSNBC-Teknoloji Servisi’ne konuşan Sophos Türkiye Distribütörü Bilser yetkilisi Kerem Dörter, W32/Zafi-D olarak tanımlanan yeni solucanın Noel kutlaması şeklindeki mesajlarla yayıldığını ifade ediyor. Dörter, Türkiye içinden, Konya ve Bursa’dan saldırı bildirileri aldıklarını ve virüsün hızla yayıldığını kaydetti. Zafi-D, Sophos’un küresel izleme merkezine son 24 saatte gelen virüs raporlarının yüzde 72’sini oluşturuyor.

‘HER 10 E-POSTADAN BİRİ ZAFİ-D’
       NTVMSNBC-Teknoloji Servisi’ne açıklama yapan Sophos-Türkiye yetkilisi Kerem Dörter, internetteki her 10 e-postadan birinin Zafi-D içerdiğini ve ev kullanıcılarından, beklemedikleri bir ek dosya içeren mesajları açmamaları gerektiğini ifade etti.
       Zafi-D bir yandan bilgisayarın anti-virüs ve güvenlik duvarı yazılımlarını devre dışı bırakırken, bulaştığı bilgisayarlarda da arkakapı açmaya çalışıyor. Zombi haline dönüşen makine bu durumda hacker’ların uzaktan yönetimine giriyor.
      
NOEL MESAJI GİBİ GÖZÜKÜYOR
       Macaristan kaynaklı olduğu tahmin edilen solucan kullanıcıların posta kutularına ekli bir dosya ile geliyor. İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Macarca ‘FW: Merry Christmas’, ‘Happy HollyDays!’ ve ‘Feliz Navidad!’ konu başlıklı mesajlarla yayılan Zafi-D solucanına karşı kullanıcıların anti-virüs yazılımlarını güncellemeleri öneriliyor.
       Zafi virüs ailesinin önceki üyeleri de Macaristan ile ilişkileri ile dikkat çekmişti. W32/Zafi-C virüsü Macaristan Başbakanı’nın web sitesine saldırmıştı.
Kaynak:15 Aralık 2004

 
Süper Teyze 101
Bayram tatilinin sonunda öğretmen öğrencilerinden bayram süresince yaptıkları ziyaretleri kompozisyon haline getirmelerini istedi : - Bayramda hepiniz akrabalarınızı ziyaret ettiniz. Bu ziyaretle devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.