Öğrencileri ÖSS ve LGS’de başarılı olamayan okulların MÜDÜRLERİ, değiştirilecek
 

Üniversiteye giriş için yapılan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile fen ve Anadolu liselerine giriş sınavında (LGS) başarısı düşük olan ilköğretim ve lise müdürlerinin görev yeri değiştirilebilecek.

2 Aralık 2004 tarihinde Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde, ‘bulundukları okul müdürlüğünde en az beş yıl süreyle görev yapanların yerlerinin değiştirilebileceği’ şeklindeki değişikliğin ardından, kimlerin yerinin değiştirileceği belli oldu. Buna göre aynı yerde 5 yıl çalışan müdürler için bir ‘performans değerlendirme analizi’ yapılacak. Okul müdürünün ‘sicil notu, ödül ve ceza durumları ve soruşturmaları’ ile birlikte, okul müdürünün ‘sosyal ve kültürel etkinlikleri, okul-çevre iletişimindeki başarısı ile okulun ÖSS ve LGS gibi eğitim öğretim faaliyetlerindeki başarı durumu’ dikkate alınacak. Bu analiz sonuçlarına göre görev yerlerinin değiştirilmesi ‘gerekli görülen’ müdürlerin bilgileri valiliklere ve bakanlığa bildirilecek. Valilik ve bakanlık bu müdürlerin yerini, ‘aynı ya da bir üst tip okul müdürlüğü olacak şekilde’ değiştirebilecek. Eğitim öğretim başarısının müdür değişikliğinde etkili olması ile okul müdürleri öğrencilerinin ÖSS ve LGS başarıları için daha fazla gayret gösterecek.
Kaynak:NetHaber 17 Aralık 2004


 
Süper Teyze 91
Bir zebra ve bir aslan akşam yemeğini birlikte yemeye karar verirler. Güzel bir lokanta bulur ve en güzel masaya otururlar.Garson gelir, zebra istediklerini sıralamaya başlar : - Önce kremalı dom devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.