Kadınlar, astronot olmaya daha uygun
 

Yeni tıbbi araştırmalar, kadınların erkeklerden daha iyi astronot olacağını gösterdi. Araştırmalara göre uzun uzay seyahatleri, kalp hastalığı riskini artırıyor ve bu risk daha çok erkeklerde görülüyor. Kadınlar, uzayda, österojen seviyelerinin çok daha yüksek oluşu sayesinde kalp hastalıklarından korunuyorlar.

Ayrıca erkeklerin vücudundaki demir oranının daha yüksek olması da, yerçekiminin olmadığı koşullarda, toksinlenmeye neden olabiliyor. Araştırmayı yürüten Prof. William Rowe, kadınların daha az yer kaplayıp daha az yedikleri için de, uzay yolculuklarına daha uygun olduklarını ve iki yıl içinde yapılması beklenen ilk Mars görevi için, tamamı kadınlardan oluşan bir ekip yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca kadınların mantığının uzay aracında olmanın zorluklarına daha uygun oluşu da, Yıldız Savaşları’ndaki Prenses Leila’nın Uzay Yolu’ndaki Kaptanı Kirk’ten daha iyi bir kumandan olacağı anlamına geliyor.
Kaynak:Hürriyet 20 Aralık 2004

 
Süper Teyze 11
Okulda sağlık kontrolü vardı. Öğrencileri tek tek muayene eden doktor sıra Ece’ye gelince sordu : - Söyle bakalım küçük hanım, daha önce kulaklarınla ya da burnunla ilgili bir sorunun oldu mu ? Ec devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.