‘Cep’e MP3 indirme için dev ortaklık
 

Fransız dijital içerik şirketi Musiwave, son anlaşmayla halen Avrupa’nın yedi ülkesinde Vodafon şebekesi üzerinden 150 bin şarkılık bir repertuvar ile müzik yayını yapıyor. Yeni anlaşmalarla bu sayı 500 bine çıkacak. Şirket 2005 sonuna dek, 1 milyondan fazla şarkının mobil şebekelerden üzerinden indirilmesini hedefliyor. Şirket sistemi tüm Avrupa pazarlarına genişletmeyi düşünüyor.

Türkiye’de şebekeler bu tip servislere izin veriyor. Kullanıcı tarafında da talebin güçlü olmasına karşın, müzik indirme byte başına GPRS ücretlerinin yüksekliği nedeniyle ekonomik cazibesini yitiriyor. Örneğin, bir MP3 indirmenin fiyatı, aynı şarkıcının CD’sinin yarı fiyatında çıktığı için, servis pratik geçerliliğini kaybediyor.
       Musiwave’in 2005 hedefleri arasında ABD pazarına da girmek var. Ancak, ABD’deki mobil şebekelerin Avrupa’dakiler kadar gelişmiş olmamasından dolayı, müzik indirme ABD’de Avrupa kadar potansiyel göstermiyor. 
Kaynak: Ntvmsnbc 21 Aralık 2004
       
       

 
Süper Teyze 83
Emrecan oturma odasında birlikte televizyon seyrettikleri sırada babasına sordu : - Babacığım sence hangimiz kadınlardan yana daha dertliyiz ? Babası şaşırdı : -Ne demek istiyorsun oğlum ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.