Çevreciler Akasya Altında Toplanıyor
 

Çevreyle ilgili kulüpler, dernekler ve kişiler 23-25 Nisan tarihleri arasında Sabancı Üniversite’ nde düzenlenen " Akasya Ulusal Gençlik Çevre Zirvesi "nde bir araya gelecek. Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu Gençlik Komitesi Başkanı ve Genel Sekreteri Kerem Ateş’in aktif rol aldığı bu platform yaklaşık üç  yıl önce Dünya Çevre Günü’ nde çevre sorunlarıyla ilgili bir proje gerçekleştirmek amacıyla kuruldu. İlki 22 Nisan 2002’ deki Dünya Çevre Günü’ nde gerçekleşen zirve 2003 yılında ulusal bir boyut kazandı. Bu yıl Türkiye’ nin dört bir köşesinden gelenlerle yaklaşık 300 kişinin katılması bekleniyor.
Sivil toplum kuruluşları, üniversite kulüpleri ve bireysel çalışmalar yapan kişileri demokratik bir platformda bir araya getirmeyi amaçlayan Akasya Ulusal Gençlik Zirvesi’ n in organizasyonunda yaklaşık 20 kişiden oluşan gönüllü bir grup çalışıyor.
Üç gün boyunca farklı platformlardan birçok çevreci, kendi fikirlerini ileri sürme ve başkalarıyla tartışabilme şansına kavuşacak.
Zirve boyunca çeşitli sergiler, belgesel gösterimleri, konserler de gerçekleştirilecek. Organizasyonun bir başka amacı çevreyle ilgili projelerin birbirlerinden haberdar olmalarını, birbirleriyle ilişki kurmalarını sağlamak ve sivil toplum örgütleriyle devlet arasındaki kopukluğu gidermek.  Bunun için internette, sanal ortamda yürüyen bir havuz oluşturuldu. Tüm Türkiye’de ki gönüllü çevreciler devletin konuyla ilgili çalışmalarını yakından takip ediyor ve sonuçlarını www.akasyaplatform.org adresindeki iste üzerinde paylaşıyor. Ancak amaç sadece eleştirmek değil. Eleştiriyle birlikte konuyla ilgili çözüm önerileri de sunmak. Platforma katılım için son başvurular 16 Nisan tarihinde bitiyor.
TEL: ( 0216) 338 00 17


KAYNAK: 10 Nisan 2004 Sabah

 
Süper Teyze 133
Belediye otobüsünde bütün yolcular çok şaşkındı. Çünkü az önce otobüse bir at binmiş, boş koltuklardan birine oturmuş, ayakayak üzerine atmış, dışarıyı seyrediyordu. Yolculardan biri dayanamadı :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.