Sinsi solucan Noel tatilini fırsat bildi
 

Güvenlik şirketleri, Google arama motoru ile yayılan yeni bir virüsün alarmını verdi. Santy.A, arama motoruyla forum sitelerine bulaşıyor.

NTVMSNBC-Teknoloji Servisi’ne konuşan Sophos Türkiye Distribütörü Bilser yetkilisi Kerem Dörter, Santy.A solucanının Noel Bayramı öncesinde yayılmasının son derece kritik bir durum olduğunu, solucanın ABD ve Avrupa’da bilgi işlem birimlerinin tatile çıkmasından yararlandığını söyledi. Solucanın yayılmayı seçtiği vakit Dörter’in tabiriyle “sinsi ve zekice”.

TÜRKİYE DE RİSK ALTINDA
       Açık kaynak kodlu yazılım phpBB birçok forum sitesinde kullanılıyor. NTVMSNBC-Teknoloji Servisi’ne bilgi veren Sophos Türkiye Distribütörü Bilser uzmanı Kerem Dörter, bu yazılımın ücretsiz olması nedeniyle Türkiye’deki birçok mesaj grubu ve forum sitesinde kullanıldığını ve bu nedenle de Türkiye’deki kimi mecraların risk altında olduğunu vurguladı. Yazılımın son versiyonunda açığın yamandığına dikkat çeken Dörter, önceki versiyonların ise solucana dayanaksız olduğu uyarısında bulundu.
      
GOOGLE ÜZERİNDEN TARIYOR
       Solucanın Google’da arama yaptığı ile ilgili olarak ise, Dörter şunları söyledi: “Arama motorunda sözcük aramaktan farksız olarak, solucan forum sitelerinin tümünü tarıyor. Binlerce sonucu aldıktan sonra da, sırayla hepsine teker teker saldırıya başlıyor.” Solucanın arama yapmak için ayrı bir sorgulama ara programı kullanıdığını belirten Dörter, bu anlamda Google’ın da “solucana kandığını” söyledi.
       Santy.A’in sinsiliği fakat bununla bitmiyor. Solucan bulaştığı sitelerdeki sunucuları taradıktan sonra, ilk etapta ilk üç sunucuya giriyor ve ‘deface’ saldırısını bundan sonra gerçekleştiriyor. Böylece, ‘deface’ ekran çıktığında site için iş işten geçmiş, solucan zaten tüm sunuculara bulaşmış oluyor. Bunun üstüne Dörter’in sözünü ettiği Noel tatili etkisi eklendiğinde, Santy.A’in riski ortaya çıkıyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 22 Aralık 2004

 
Süper Teyze 7
Selim ve Ali’nin en sevdikleri şey, komşunun bahçesindeki ağacın eriklerinden yemekti. Ancak erikleri, komşu teyze fark etmeden toplamak gerekiyordu ! Tam sessizce erik topladıkları sırada komşu kad devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.