Yangından Kurtulan; Kartopu ve Arthur
 

Kartopu ve Arthur iki sevimli köpek. İki hafta öncesine kadar sakin bir hayatları olan ikili şu sıralar iyileşmek için gün sayıyor. Yaşlı sahiplerinin evinde çıkan yangın sonucu ağır yaralanan Kartopu ve Arthur, Göztepe’ de ki Denizatı Veteriner Kliniği’ nde tedavi görüyor.
Fenerbahçe’ deki evlerinde çıkan yangından Arthur üçüncü kattan atlayarak kurtulmuş. Minik Kartopu ise itfaiyenin gelmesini beklemiş uzun süre. Arthur’ un yaralı olduğunu gören bir yardımsever onu Denizatı Veteriner Kliniği’ ne götürmüş ve veteriner hekim Zehra Satıluşağı’ na teslim etmiş. Kartopu ise ne yazık ki 10 gün tedavi görmemiş, o yüzden durumu daha ciddi. Şimdi o da Zehra Satıluşağı’ na  emanet.
Zehra  Satıluşağı iki köpeğin bakımı için hiçbir ücret talep etmiyor. İki köpeğin nekrotik dokularının alındığı temiz bölgeye Iyofoam uygulaması yapıyor. İyileştikleri zaman suni deri koyacak ve daha sonra başka yerlerinden doku alarak o bölgelere koyacak. Her gün serum alan ve sabah akşam pansuman yapılan köpeklerin tedavisi iki ay sürecek. Hayvan severlerden  Kartopu ve Arthur’ a büyük ilgi var. Ziyaret eden hayvan severlerin dışında yardım gönderenler de var. Siz de iki köpeği ziyaret etmek istiyorsanız, (0216) 567 44 25 numaralı telefondan Zehra Hanım’ a ulaşabilirsiniz.


KAYNAK: 10 Nisan 2004 Hürriyet
 
Süper Teyze 216
Öğretmen Türkçe kompozisyon dersinde öğrencilerine şu konuyu verdi : ‘Size göre ideal okul hangisidir ?’ Bütün sınıf heyecanla kağıda kaleme sarılmışken, Derin birkaç  sözcük yazdığı kağı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.