Mavi Cennet’i terörist yosun tehdit ediyor
 

Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Kurumu Başkanlığı ile İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü’nün işbirliğiyle hazırlanan ‘Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin Denizsel ve Kıyısal Alanlarının Biyolojik Tespiti Projesi’ dün açıklandı.

‘Mavi cennet’ olarak bilinen Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin 763 kilometre karelik kıyısal ve denizsel alanında 0-75 metre derinlikte yapılan çalışmada bin 163 dalış gerçekleştirildi. Projeyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Erdoğan Okuş, denizin ormanları olarak nitelenen Posidonia çayırlarını tehdit eden terörist yosunların bölgede yoğun olduğuna dikkat çekti. Okuş, ‘İnsanoğlu ortamı tahrip eder, özelliğini bozarsa bu tür yayılır. Posidonia çayırları yok olursa deniz çölleşir. Kontrolsüz demirleme, teknelerden atılan katı ve sıvı atıklar ve sektörel balıkçılık ciddi baskı oluşturmaktadır’ dedi. 
Kaynak:Hürriyet 27 Aralık 2004

 
Süper Teyze 334
Üç kaplumbağa arkadaş, oturma odasında zevkli bir kart oyunu oynuyorlardı. İçlerinden biri ev sahibi kaplumbağaya rica etti : - Varsa bir bardak süt alabilir miyim lütfen ? - Elbette ! dedi ve devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.