Shrek-2, hem kalpleri hem gişeleri fethetti
 

2004 yılı, sevimli yeşil canavar Shrek’in yılı oldu. Internetteki boxoffice sitelerinin verilerine göre geçen yıl ikincisi vizyona giren film, 436 milyon dolarlık rekor gişe hasılatıyla tüm rakiplerini geride bıraktı.

Bugüne kadar çevrilen animasyonlar arasında en çok gişe hasılatı elde etme unvanını da elinde bulunduran Shrek, aynı zamanda tüm zamanların en çok izlenen filmleri arasında da üçüncü sıraya yerleşti. İngilizce seslendirmesini Mike Myers’in yaptığı yüzü çirkin, kalbi güzel mi güzel Shrek’i, Türk izleyicisi Okan Bayülgen’in başarılı dublajıyla seyretti. İlkinin kazandığı büyük başarının ardından çekilen ‘Örümcek Adam-2’, 373 milyon dolarlık gişe hasılatıyle ikinci, daha çekimlerine başlanmadan tüm dünyada tartışmalar yaratan ’Tutku: İsa’nın Çilesi-The Passion of the Christ’ ise 370 milyon dolarla en çok izlenen üçüncü film oldu.

2004’ün en çok izlenen 10 filmi ve hasılatları

Shrek-2: 436 milyon dolar

Örümcek Adam-2: 373 milyon dolar

İsa’nın Çilesi: 370 milyon dolar

Harry Potter: 249 milyon dolar.

The Incredibles: 214 milyon dolar

Yarından Sonra: 186 milyon dolar

Medusa Darbesi: 175 milyon dolar

Köpekbalığı Hikayesi: 154 milyon dolar

Ben Robot: 144 milyon dolar

Truva: 133 milyon dolar.  
Kaynak:Hürriyet 3 Ocak 2005

 
Süper Teyze 72
Ahmet o gün karne almıştı. Akşam babasını kapıda karşıladı : - Sana çok iyi bir haberim var babacığım ! Babası sevindi : - Söyle bakalım neymiş ? - Sınıfta kaldım ! Ahmet’in babası ku devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.