Çocuklara TV Sınırlaması
 

Susam Sokağı’ nın yapımcılarının bile sonuçları değerlendirmeye aldığı "Televizyon izlemenin çocuklar üzerindeki etkileri " konulu araştırma. " Pediatrics " dergisinin Nisan sayısında yayınlandı. Yaşları 1 ile 3 olan iki grup çocuk üzerinde yapılan araştırma, televizyonun çocukları aşırı şekilde uyardığını ve gelişmekte olan beyinlerini sürekli olarak yeniden şekillendirdiğini ortaya çıkardı. Hükümetin desteklediği araştırmaya 1345 çocuk katıldı. Çocukların ailelerine de çocukların televizyon izleme alışkanlıkları ve 7 yaşına geldiklerinde dikkat bozukluğu yaşayıp yaşamadıklarına dair sorular soruldu. Böylece sürekli televizyon çocukların Konsantrasyon zorluğu çektiği, düşünmeden hareket ettikleri ve çabucak kafalarının karıştığı belirlendi.


PEDİATRİ AKADEMİSİ UYARMIŞTI
Araştırma sonuçları bir süre önce Amerikan Pediatri Akademisi’ nin yaptığı " İki yaşından küçüklere asla televizyon izlettirilmemesi " yönündeki tavsiyesini haklı çıkardı. Seattle’ daki Çocuk Hastanesi ve Bölge Tıp Merkezi’ nin yürüttüğü bu son araştırma, okul öncesi dönemde çocukların televizyon izledikleri her saatin (günlük) gelecek yaşamlarında yüzde 10’ luk bir dikkat dağılımına neden olduğunu gösterdi. Araştırmacı Dr. Dimitri Christakis, "Çocukların televizyon izlememesini gerektiren pek çok sebep var. Diğer bazı araştırmalar da televizyon izlemenin çocuklarda obezite ya da agresifliğe sebep olduğunu ortaya koymuştur." diye konuştu.


KAYNAK: 7 Nisan 2004 Hürriyet-Kelebek

 

 
Süper Teyze 338
Boğaç, saçma  bilmecelere çok meraklıydı. Bir gün yine yakın arkadaşı Okay’ı yakaladı : - Bilmeceme doğru cevap verirsen, sana benden bir dondurma ! Anlaştık mı ? dedi. - Anlaştık , ded devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.