Hayvanlar tsunamiden nasıl kurtuldu?
 

Hayvanlar depremi önceden algılayabiliyor mu? Hayvanlardaki altıncı his, insanlar için bir erken uyarı sistemi olabilir mi? Hayvanların, tsunami kıyıya varmadan önce kaçarak kurtulması, bu soruları gündeme getirdi.
 
Pasifik Okyanusu’ndaki depremin tetiklediği tsunami karada 3.5 km içeriye girdi. 150 binden fazla insan, dev dalgaların altında kalarak can verdi. Ancak, yetkililer tsunaminin yerle bir ettiği kıyı şeridinde hiçbir kara hayvanı ölüsüne, en azından şimdilik, rastlanmadığı belirtiyor.

HAYVANLAR SAĞ KALDI
       Hayvanların, Güneydoğu Asya’da 150 bin kişinin ölümüne neden olan tsunamileri önceden farkettikleri ve kaçtıkları iddiası bir kez daha gündeme geldi. 30 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği Sri Lanka’daki Yala Ulusal Parkı’nda olanlar bunu doğruluyor. Kıyı bölgesindeki bu parktaki turistler ve görevliler yaşamlarını yitirirken, parktaki hayvanlar sağ kaldı. Yetkililer, hayvanların tsunami sırasında dağlara koşarak hayatta kalmayı başardıklarını savunuyor. Sri Lanka’nın yanı sıra tsunaminin yerle bir ettiği Sumatra’da da kıyı bölgelerinde yaşayan vahşi hayvanlara ait cesede rastlanmaması, hayvanların altıncı hisleri sayesinde kaçtıkları şeklinde yorumlanıyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 3 Ocak 2005

 
Süper Teyze 183
Annesi  Can’a çıkıştı : - Bu kadar televizyon seyretmek yeter oğlum ! Dişlerini fırçala ve doğru yatağa ! Can cevap veremeden, anneannesi girdi araya : -Biraz daha seyredebilir, daha e devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.