HAYALLERİNDEKİ EV DEPREMDEN UZAK
 

Biz sadece yeni deprem olasılığı üzerine konuşuyoruz. Oysa hala 5 yıl önceki Marmara depreminin izlerini silemeyen var. Adapazarı’ nda binlerce kişi 23 metrekarelik geçici deprem konutlarında yaşıyor. 2 bine yakın çocuk, prefabrike ilköğretim okullarında eğitim görmeye çalışıyor. Deprem mağduru çocuklar, şimdi bir kampanyaya imza attılar. " Onların hayalindeki evi satın almak ister misiniz?" sloganıyla ortaya çıkan, Re/Max’ in ana sponsorluğundaki kampanya, önce küçük ressamları keşfetti.

Atölyede çalıştılar
Kampanyaya 5 yıldır Adapazarı’ nda yaşayan 6 farklı bölgedeki ( Adliye Türk-Japon, Dernekkırı Mehmetçik, Alancuma, CAP Anamur, Abalı ve İsrail-Türk Köyü ) prefabrike ilköğretim okullarında okuyan yaklaşık 1500 öğrenci katıldı. Öğrenciler için önce bir resim atölyesi çalışması yapıldı. Çalışmalara katılan küçük ressamlar, sponsorların sağladığı resim malzemeleriyle, hayallerindeki evin resimlerini yaptılar.


Sergilenmek için seçilen resimlerin bir bölümü, bugün Capitol Alışveriş Merkezi’ nde açılacak " Güzel Yurdum, Güzel Evim " adlı sergide yer alacak. 23 Nisan’ da ise yine Capitol Alışveriş Merkezi’ nde düzenlenecek müzayede ile satışa sunulacaklar. Geleceğin ressamlarının sergisinden elde edilecek tüm gelir, " otistik çocuk sınıfı " yapımında ve bölgedeki prefabrike eğitim koşullarının düzeltilmesinde kullanılacak. Yani hayalleri onlara belki ev olarak değil ama daha iyi koşullarda eğitim olarak dönecek.

KAYNAK: Hürriyet-Kelebek 21 Nisan 2004

 
Süper Teyze 168
Oto tamircisi sürekli müşterisi Müjgan hanımı kapıda karşıladı : -  Hoş geldiniz ! Sefalar getirdiniz hanımefendi ! dedi. Uzun zamandır görünmüyorsunuz. İki günde bir  olan ziyaretlerin devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.