Yapımcılarını zengin eden 21 film
 

Hollywood’un dev film şirketlerinin yüzü, geçen yıl 21 filmin dünya çapında elde ettiği gişe hasılatlarıyla güldü. Kuzey Amerika dışındaki ülkelerde ‘Harry Potter’ın borusu öttü.

Geçen yıl (Kuzey Amerika hariç) tüm dünyada en çok izlenen film, toplam 540.3 milyon dolarlık rekor gişe hasılatıyla ‘Harry Potter ve Azkaban Tutsağı - Harry Potter and the Prisoner of Azkaban’ oldu.

İnternet sitesi ‘Screen International’, (Kuzey Amerika hariç tutularak) dünya çapında en çok hasılat yapan ve 100 milyon dolarlık hasılat barajını geçen 21 yapımı açıkladı.

ABD’DE EN ÇOK İZLENEN FİLM ‘SHREK-2’  
 
          Geçen hafta ilan edilen ABD’nin en çok izlenen filmleri arasında birinci sırada ‘Shrek-2’ yer alırken, (K.Amerika hariç tutularak yapılan) dünya çapındaki hasılat rekortmenliğinde ‘Harry Potter’ serisinin son halkası bayrağı sevimli yeşil canavardan devraldı.
      
ABD-DIŞI DÜNYANIN 1.’Sİ HARRY POTTER  
 
          Çocuk büyücü Harry Potter’ın yeni macerası ‘Harry Potter ve Azkaban Tutsağı’, dünyada (K.Amerika hariç) 540.3 milyon dolar hasılat elde etti. İlk iki filmdeki yönetmenin yerine bu kez Alfonso Cuaron’un rejisör koltuğuna oturduğu film, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu tüm ülkelerde milyonları sinema salonlarına çekti.
       Film, ABD’nin en çok izlenen yapımları listesinde dördüncü sırada yer almıştı.
Kaynak:Ntvmsnbc 9 Ocak 2005

 
Süper Teyze 55
Kimya dersinde, öğretmen sınıfa sorar : - Söyleyin bakalım, gümüşü açık havada bıraktığımız zaman ne olur ? Alican anında parmak kaldırır ve yapıştırır cevabı : - Çalınır öğretmenim !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.