Ver parayı yazdır masalını
 

Adını, yaşını, yaşadığın yeri ve arkadaşının ismini söyle, 4 dakikada masal kahramanı ol... ZAT Yayıncılık, hazırladığı basılı masal kitaplarını 11 milyon lira karşılığında kişiselleştirip, adrese gönderiyor. Şirket, üç yılda bu yolla 20 bin masal kitabı sattı.

Çocuğunuz bulutların üzerinde uçup dünyayı mı keşfetsin, yunusun sırtında okyanusun derinlerinde mi dolaşsın, yoksa insan vücudunun derinlerine dalıp mikropları mı tanısın? Karar size kalmış. Altı ayrı masaldan birinin ya da tümünün kahramanı olması için gereken bilgileri gönderiyor, ödemeyi yapıyorsunuz. Kitap birkaç gün sonra postayla elinize ulaşıyor.

Fikir bankacı Atılay Öztürk’ün. Öztürk, dört yıl önce ‘başkalarının parasıyla uğraşmaktan yorulunca’, kendi işini kurmaya karar verir. Amerika’da gördüğü kişisel kitapların bir örneğini Türkiye’de gerçekleştirmek üzere harekete geçer. 2001’de kahraman isimleri siparişe göre değiştirilebilen ilk Türkçe masal kitabını yayımlar. ZAT Yayın ve Yazılım adıyla kurduğu şirketle bugüne kadar 20 bine yakın kitap basar.

Pipa-Pipa Kişisel Çocuk Kitapları’nın, kahramanları değiştirilebilen altı ayrı masal kitabı var ve her biri farklı ilgi gruplarındaki çocuklar için yazılmış.

Yetişkinler için de epeyce kitap siparişi aldığını söylüyor Atılay Öztürk. ‘Anne babalar, amcalar, büyükanne ve büyükbabalar bu kitapları çocukların isimlerine yazdırarak armağan ediyor. Siparişlerin yüzde 20’si de kitapları espri amacıyla kullananlardan geliyor. ‘Dinozorlar Dünyası’nı 40-50 yaşlarındaki iş arkadaşlarına armağan ediyorlar.’

KİTAP 3 DAKİKADA OLUŞUYOR

Masal kahramanı olması istenen kişinin ismi, yaşı, yaşadığı yer ve arkadaşları belirleniyor. Bu kişisel bilgiler Pipa-Pipa Personal Book Creator yazılımı aracılığıyla daha önceden hazırlanmış renkli ofset baskılı sayfalara lazer yazıcıyla yazdırılıyor. Sayfalar 4 dakika süren özel bir yöntemle ciltlenerek kitap haline getiriliyor. Kitabın giriş sayfasına istenilen kişi için özel mesaj yazdırmak da mümkün. Kuşe kağıda basılı renkli kitabın tüm sayfaları resimli. 24 sayfalık kitabın fiyatı 10 YTL. Bir YTL’lik kurye ücretiyle birlikte, adrese teslim toplam maliyeti 11 YTL’yi buluyor.
Kaynak: Hürriyet 8 Ocak 2005


 
Süper Teyze 414
Orta yaşlı kadın doktoruna dert yanıyordu : - Ah doktor bey, ne kadar zor bir hayatım olduğunu tahmin bile edemezsiniz ! Kocam kendini bir yarış atı sanıyor ! - Çok ilginç ! Hiç böyle bir durumla  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.