Milli Eğitim Başladı, Veliler Tamamladı
 

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) tarafından geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan ve aradan aylar geçmesine karşın bir türlü tamamlanamayan Bayrampaşa Atatürk İlköğretim Okulu, sonunda vatandaşlar sayesinde bitirildi. Yarım kalan inşaata el atan veliler, 200 milyar bağışlayan hayırseverler ile 6 ayda okulu tamamladı ve ve geçtiğimiz eylül ayında eğitime başlandı.

SINIFTA TELEVİZYON VAR
En son teknolojiyle donatılan okul, özelleri de aratmıyor. 30’ ar kişilik 16 dersliğin her birine yerleştirilen kameralar sayesinde okul, 24 saat boyunca kontrol altında tutulurken, veliler de bilgisayar sistemiyle çocuklarını evlerinden izleyebiliyor.
Bilgisayar ve fen laboratuarlarının yanı sıra her sınıfta bir televizyon bulunuyor. Böylece öğrenciler MEB’ in çıkardığı CD’ leri izleyerek derslerini üniversitelerdeki gibi işleyebiliyor. Yemeklerin gıda mühendisleri gözetiminde çıkarıldığı okulda ayrıca 15 bin kitap kapasiteli bir kütüphane de bulunuyor.
Çocuklarının not ve devamsızlık durumunu öğrenmek isteyen veliler, otomatik telefon sistemi sayesinde öğrenci kodunu tuşlayarak bilgi sahibi olabiliyor. Ayrıca okulla ilgili her türlü duyuru, tebrik ve kutlama mesajları velilerin cep telefonuna mesaj yoluyla gönderiliyor.

Öğrencilerin stres atmasını sağlamak amacıyla yapılan sinema salonunda haftanın belirli günlerinde vizyona girmiş yeni filmler izleniyor. Ana sınıfları da çizgi filmleri görme olanağı buluyor. Teneffüslerde ise müzik yayını yapılıyor.

Tam gün eğitim veren okulun müdürü Nusret Kuşku, çalışan anne babalar için bu tür okulların ideal olduğunu ve sayılarının arttırılması gerektiğini belirtti. " Bu okul Bayrampaşa halkı sayesinde yapıldı. Kimse eylülde eğitime başlayacağımıza inanmıyordu. Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakam da büyük destek verdiler. " diyen Kuşku, şunları söyledi.

DERSLER TEK DÜZE DEĞİL
" Türk gençliği çok akıllı ve çalışkan ancak onlara imkan tanımak gerekiyor. Her veli çocuğunu özel okula gönderemez. Neyse ki, duyarlı vatandaşlar sayesinde bu tip okulları çoğaltmamız zor değil. bu okuldan geleceğin yöneticilerinin çıkacağına inanıyorum. "

28 yıllık eğitimci olan ve daha önce Hidayet Türkoğlu gibi pek çok milli sporcuyu yetiştiren Kuşku, spor ve müziğe de ayrı bir önem verdiklerini belirtti: " Öğrencilerimiz judo, karate, masa tenisi, basketbol ve futbola başladı. Seneye turnuvalara katılacağız. Müzik sınıfına bağışlarla piyano alındı. Tek düze dersler yerine çocukların becerilerini ortaya çıkaracak dersler işleniyor."

KAYNAK: Sabah-Günaydın 16 Nisan 2004

 
Süper Teyze 88
Türkçe dersinde öğretmen Elif’i tahtaya kaldırdı : - Elifciğim bize uzun bir sözcük söyler misin ? Elif bir süre düşündü ve cevap verdi  : -Lokomotif öğretmenim ! - Aferin Elif ! Lo devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.