Fotoğrafta üçüncü boyut
 

Lazerle yüzeysel işleme, lüks eşyalar dünyası için oldukça popüler olan bir uygulama. Yeni bir teknoloji sayesinde ise renkli logoların ya da metinlerin basit cam levhalar üzerine işlenmesi mümkün oluyor. 3 boyutlu görüntüler içeren dekoratif cam nesneler en beğenilen hediyeler arasında yer alıyor. Bulut görüntüsü veren figürler, odaklı lazerler kullanılarak elde edilebiliyor.

İşlem sırasında malzemenin merkez noktası çok yüksek miktarda enerji emiyor ve bu nedenle cam üzerinde ısınma ve ardından çatlamalar oluşuyor.

Işık dağılması, bu çatlakların küçük birer beyaz nokta gibi görünmesini sağlıyor. Dekoratif işlemler sırasında ortaya çıkan zorluklardan biri, parfüm şişelerinin işlenmesi sırasında oluşabilecek zayıf bölgeler. Pencere camı üreticileri de şu an için bu uygulamaya sıcak bakmıyor. Firma logolarının yer aldığı noktadan başlayıp yayılan bir çatlak dayanım ile ilgili sorunlar doğurabiliyor. Düşündürücü olan esas eksiklik ise bu işlemlerin sadece beyaz renk şeklinde oluşturulabiliyor oluşu. Uzmanlar bu eksiklikleri gidermek için çalışıyor.
Kaynak: Hürriyet 3 Ocak 2004

 
Süper Teyze 331
Öğretmen kompozisyon sınavında öğrencilere şu konuyu verdi : ’Büyük bir şirketin yöneticisi olsaydınız ne gibi atılımlar yapmak isterdiniz ?’ Öğrenciler, hep birden kağıda kaleme  sarılıp,  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.