’Olacak O Kadar’ Guinness’e başvurdu
 

Levent Kırca sosyal hiciv programı ’Olacak O Kadar’ ile dünyanın en uzun süren mizah programına imza attı. Kırca, 19 yıldır güldürürken düşündüren ve bin 800 kez ekrana gelen 650 bölümlük komedisiyle ’Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurdu.

Levent Kırca dünyada 19 yıl süren tek mizah programı ’Olacak O Kadar’ ile bir rekor kırdı. Kırca’nın çektiği 650 bölüm, 19 yılda tekrarlarıyla birlikte toplam bin 800 kez yayınlandı. TRT 2’de başlayan, daha sonra yeni kurulan hemen her özel televizyon tarafından transfer edilen program, şimdi Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek. Çünkü Kırca’nın ’Olacak O Kadar’ı şimdiye kadarki sıralamalara göre dünyada en uzun süre yayınlanan mizah programı.

GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜRÜYOR
Kendisini Nasrettin Hoca ve Aziz Nesin ekolünün temsilcisi olarak gören Kırca, bu rekoru şöyle açıklıyor: "19 yıllık rekorun tılsımı sosyal sorunlara parmak basmak; muhalefet, taşlama mizahı... Çok sert eleştirdiğim insanlar bile bana kızamıyor. Aziz Nesin’in yaptığını şimdi biz televizyonda yapıyoruz, Nesin’in

yaptığını sürdürüyoruz. Eskiden ’Aziz Nesinlik’ denirdi, şimdi ’Levent Kırcalık’ deniyor. Güldürünün kalıcı olması için sosyal bir konuyu işlemesi gerekli. Bugün Nasreddin Hoca hâlâ hatırlanıyor ve esprilerine gülünüyor. ’Ye kürküm ye’ bugün hâlâ unutulmuyor. Genç arkadaşların mizahı güldürüyor ama ertesi gün hiçbir şey akılda kalmıyor. Onların mizahı kalıcı değil, ertesi gün unutulup gidiyor. Bir günlük şaka yani..."
Kaynak:Sabah 11 Ocak 2005

 
Süper Teyze 273
Yaramaz  Can, akşam eve gelen babasını kapıda karşıladı : - Tebrikler babacığım ! geçen Cumartesi kendine aldığın saat bir harika ! gerçekten de su geçirmiyor. Bu gün sen işteyken denemesini devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.