PARA DEĞİL KİTAP
 

Tunceli’ nin Ovacık İlçesi’ ne kütüphane kazandırabilmek için iki yılı aşkın süredir verilen mücadele nihayet sonuçlandı. Bürokratik engellerin aşılarak, kütüphane izninin alınmasının ardından bir araya gelen ve aralarında bilgisayar programcısı, avukat, müzisyen, gazeteci gibi farklı meslek gruplarından bir çok kişinin bulunduğu gönüllüler kolları sıvadılar. Kendilerine " Seyir " adını takan gönüllüler, " Daha Çok Okura Daha Çok Kitap " kampanyası çerçevesinde gerçekleştirecekleri etkinlikler ile kütüphaneye mümkün olduğunca kitap toplayacaklar.

 O KİTAPLARI BİR BEKLEYEN VAR
" Belki hiç okumadığınız,senelerdir raflarınızda tozlanan, belki de okuyup çok sevdiğiniz ve başkalarıyla paylaşmak istediğiniz kitaplarınız vardır ya da kitapçıdan alacağınız yeni bir kitapla siz de kampanyanın bir ucundan tutmak istersiniz " diyen Seyir grubunun kampanyası 19-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Kampanya çerçevesinde etkinliklere giriş , para yerine kitapla olacak. Konser, tiyatro, sinema atölyesi, panel, resim performansı gibi etkinliklerle toplanacak tüm kitaplar, Ovacık’ taki kütüphaneye ulaştırılacak. Bu sayede ilçe, türkiye çapında el birliği ile kurulmuş ilk ve tek kütüphanesine kavuşacak.

Kampanyaya sanatçı desteği de çok büyük. Sabahat Akkiraz, Cengiz Özkan, Nejat Yavaşoğulları, Mazlum Çimen, Muammer Ketencioğlu, Edward Aris & Atilla Enginol, Burhan Berken, Onur Akın, Serdar Keskin, Fuat Saka, Emra Saltık’ da kampanya çerçevesinde gönüllü olarak konser verecek. Onları izlemek isteyenler para yerine kitap verip biletini alacak.

 KONAK KÖYÜ’ NÜN ÇAĞRISI İÇİN
Ovacık’ a bir kütüphane kazandırabilmek için geceli gündüzlü çalışan Seyir grubunun ilçe ile tanışıklığı bir süre önce yaptıkları bir geziye dayanıyor. Gençler Anadolu’ ya yaptıkları gezi sırasında yollarının düştüğü bu ilçede onlarca kişiyle konuşup tanışmışlar.Dertlerini sorunlarını dinleyip neler yapabilecekleri üzerine kafa yormuşlar. Ama onları en çok Konak Köyü’ nde yaşayan ve başarılı bir gazeteci olmanın hayalini kuran Çağrı etkilemiş. Çağrı onlardan bulabildikleri kadar kitap yollamalarını istemiş. Gençler İstanbul’ a döndüklerinde kuruluş çalışmaları halen süren kütüphaneye destek olmaya karar vermişler ve Seyir gurubu doğmuş. Grup kurulacak kütüphaneye kitap desteğiyle yetinmeyecek. Mayıs ayında Ovacık’ a gidecek olan gençler orada atölye çalışmaları da başlatacak. Resim, tiyatro, fotoğraf, müzik gibi pek çok alanda verilecek derslerle Ovacıklı gençlerin meslek seçimlerini doğru olarak yapmaları hedefleniyor.

KAYNAK: Sabah 18 Nisan 2004

 
Süper Teyze 437
 İki kuzen her buluşmalarında birbirlerine  yeni oyuncaklarını göstererek gösteriş yapmaya bayılırlardı.O gün durum farklıydı : - Biliyor musun, dedi kuzenlerden biri. Geçen hafta babam b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.