62.Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Buluyor
 

ÖDÜL TÖRENİ, 16 OCAK’I 17 OCAK PAZARTESİ’YE BAĞLAYAN GECE SAAT 03:00’TE CANLI YAYINLA CNBC-e’DE. TEKRARI 17 OCAK, 22:00’DE. SIDEWAYS FİLMLERDE, DESPERATE HOUSEWIVES İSE DİZİLERDE BAŞI ÇEKİYOR.

Hollywood Yabancı Basın Derneği’nin verdiği Altın Küre Ödülleri’nin adayları belli oldu. Oscar için belirleyici bir ilk adım sayılan Altın Küre’de bir film ve bir dizi, adaylıklarda başı çekiyor. En İyi Komedi ya da Müzikal Film dalında Alexander Payne’in filmi Sideways toplam 7 dalda aday oldu. TV dizilerinde ise ilk sırada 5 adaylıkla, banliyödeki mutsuz kadınların dramını anlatan, kara mizah yüklü Desperate Housewives var. Hem yüksek reytingi, hem de aldığı olumlu eleştirilerle dikkati çeken Desperate Housewives, Şubat’ta CNBC-e ekranına gelecek.
Şu anda izlediğimiz dizilerden Nip/Tuck (3), Arrested Development (2), 24 (1) ve Scrubs da adaylar arasında. Son dizinin başrol oyuncusu Zach Braff, bu yıl yönettiği ilk film olan Garden State’le yönetmen olarak da ödül almıştı.
GECENİN ADAYI: JAMIE FOXX
Sinemada, Sideways En İyi Kadın Oyuncu hariç, bütün belli başlı dallarda aday. Filmin başrolünde oynayan ve American Splendor’dan tanıdığımız Paul Giamatti, En İyi Müzikal Komedi dalında birincilik için Ray’de müthiş bir kompozisyonla Ray Charles’ı canlandıran Jamie Foxx’la kapışacak gibi görünüyor. Foxx zaten Altın Küre adayları listesinin galibi. Aktör, Ray’in yanı sıra Collateral ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Redemption ile de bir TV filmi ya da Kısa Dizi dalında En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine aday.

Adaylık sayısı yönünden Sideways’in en büyük rakibi, The Blues dizisinin yaratıcısı Martin Scorsese’nin yönettiği The Aviator. Payne ve Scorsese, En İyi Yönetmen dalında da aday. Angels in America’sı ile Emmy’de rekor kıran (o da CNBC-e ekranında) Mike Nichols da yeni filmi Closer ile En İyi Yönetmen adaylarından. Closer, tıpkı Finding Neverland ve Million Dollar Baby gibi (Clint Eastwood), toplam beş dalda aday. Senaryosunu Charlie Kaufman’ın yazdığı ve Jim Carrey’ye adaylık getiren Eternal Sunshine of the Spotless Mind, dört adaylıkla onları izliyor.
Kaynak:Cnbc-e.com


 
Süper Teyze 49
İki baba konuşuyorlardı. Biri sordu : - Oğlunun okuldaki durumu nasıl ? Sevilen bir öğrenci mi ? - Maalesef hayır ! dedi diğeri. Veli toplantılarına her seferinde değişik bir isimle katılmak zorun devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.