Can Çocuk’tan oyuncak yarışması ...
 

Can Çocuk, çocukların hayal güçlerini çalıştıracakları bir yarışma düzenliyor: Can Çocuk Oyuncak Yarışması...

Can Çocuk Yarışması’na katılan çocuklar eski, bozuk, kırık oyuncaklardan yeni bir oyuncak yapacaklar. Buluşlar, en geç 18 Şubat 2005 tarihine kadar Can Çocuk’a ulaştırılacak. Sonuçların açıklanma tarihi ise 26 Şubat 2005.

‘Zaman Bisikleti’, ‘Dünyamızın İlk Şafağı’ ve ‘Geçmişten Gelen Konuklar’ adlı kitapların yazarı Bilgin Adalı, hem kitaplarıyla hem de buluşlarıyla çocuklar tarafından çok seviliyor, ilgi görüyor.
       Bilgin Adalı, çocukken, bir zaman makinesiyle tarih kitaplarında okuduğu çağlara gidebilmeyi istermiş. ‘Zaman Bisikleti’ adlı kitabında iki kız kardeşin icat ettiği, zaman içerisinde yolculuk yapabildikleri bir bisikletle bu isteğini “kurmaca” da olsa gerçekleştirmiş Bilgin Adalı.
       “Buluş, bildiğimiz en az iki nesneyi birbiriyle ilişkilendirerek, daha önce bilmediğimiz yeni bir şey yapmaktır,” diyen Bilgin Adalı, kitaplarında çocuklara buluşlardan söz ederek onları bu yönde yüreklendirmeyi amaçlıyor. Böylelikle, çocukların çevreye daha değişik bir gözle bakabileceğine, hatta daha da ileri giderek insanlığa katkıda bulunacak buluşlar yapabileceklerine inanıyor.
      
Zaman Bisikletçisi Bilgin Adalı
       Can Çocuk, ‘Zaman Bisikleti’ ve buluşlardan yola çıkarak çocukların hayal güçlerini çalıştıracakları bir yarışma düzenliyor. Çocuklar eski, bozuk, kırık oyuncaklardan yeni bir oyuncak yapacaklar. Buluşlar, Zaman Bisikletçisi Bilgin Adalı tarafından incelenip değerlendirilecek.
       Oyuncak yarışmasında birinci gelene 15 kitap, ikinci gelene 10 kitap, üçüncü gelene 5 kitap armağan olarak verilecek. Kazananlar, bu kitapları Can Çocuk kitap listesinden kendileri seçebilecekler.
       Buluşların en geç 18 Şubat 2005 tarihine kadar Can Çocuk’a ulaşması gerekiyor. Sonuçlar ise 26 Şubat 2005 tarihinde açıklanacak.
       Bu yarışmaya 5-95 yaşları arasındaki tüm çocuklar katılabilecek.
Kaynak:Ntvmsnbc 17 Ocak 2004

 
Süper Teyze 466
Genç anne panik  içinde çocuk doktorunu aradı : - Yardım edin doktor bey,lütfen ! Küçük oğlum Ahmet az önce mutfaktaki kutu açacağını yuttu! - Sakin olun hanımefendi,oğlunuzun iyi olması  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.