Hakkari dağlarında LEOPAR görüldü
 

Bir zamanlar 4 bin 166 metre yükseklikteki Cilo-Sat Dağları’nda yaşadığı bilinen ve sayıları 10’a yakın olan leoparın 34 yıldır görülmediği belirtildi.

Hakkari’nin Cilo-Sat Dağları’nda uzun yıllardır görünmeyen leoparın bu yıl köylüler tarafından Ağaşdibi köyü yakınlarında göründüğü bildirildi.

Bir zamanlar 4 bin 166 metre yükseklikteki Cilo-Sat Dağları’nda yaşadığı bilinen ve sayıları 10’a yakın olan leoparın 34 yıldır görülmediği belirtildi. Yörede "Plınk" ismi ile bilinen leoparların bu yıl sonbahar aylarında Cilo Dağları’nın uzantısı olan Ağaçdibi köyü dağlarında göründüğü iddia edildi. Ahmet Adıyaman isimli vatandaş, "Sonbahar aylarında dağlara çıkarken mahalli ismi "Plınk" olan leoparı uzaktan gördüm. Ancak bana saldıracağı düşüncesiyle yanına yaklaşamadım. Değişik tarihlerde izini takip ettiğim de yaban hayvanlara tuzak kurduğunu anladım. Sürekli aynı noktada avlanan leoparın kaldığı yerde dağ keçisi ve tavşan kalıntıları bolca bulunmaktadır. Köyümüzde ava çıkanlar tarafından da leopar görülmüştür" dedi.

Yabani Hayatı Koruma Derneği Hakkari Şubesi üyesi Halil Kurşun, Ağaşdibi köyü dağlarında olduğu belirtilen leoparı görüntülemek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kurşun, "Uzun yıllardır görünmeyen leopar nihayet ortaya çıktı. Görüntülemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Köylülerin söylediği noktaya daha önce gittik. Ancak yer değiştirdiği için görüntü alamadık. Ancak mutlaka bulacağız" dedi. Halil Kurşun, Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı Koruma Daire Başkanlığı’nın resmi yazısı üzerine Hakkari yöresinde bulunduğu varsayılan ve bilimsel adı (Panther Tigris) olan dağ kaplanı araştırmak için de çalışmalara başladıklarını söyledi.
Kaynak:Net Haber 19 Ocak 2005

 
Süper Teyze 176
Öğretmen sınıftan ‘SU’ başlıklı bir kompozisyon yazmalarını  istemişti. Dersin sonunda kağıtları topladı. Çocuklar sınıfta okuma ödevlerini yaparlarken de kompozisyonları kontrol etmeye başla devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.