Yüzyılın ilk tam Güneş tutulması, 29 Mart’ta gerçekleşecek
 

Saat 13:54’de başlayacak ve yer yer dört dakika sürecek tutulma Türkiye’de 13 ilde tam izlenecek.

İlk Brezilya’ya uğrayacak

Kandilli Rasathanesi’nin verdiği bilgiye göre, 21’inci yüzyılın ilk tam güneş tutulması, 29 Mart 2006’da gerçekleşecek. Genişliği yaklaşık 190 kilometreye ulaşacak tam tutulma hattı, Dünya üzerinde kalabalık yerleşim bölgelerini kat edecek ve milyonlarca kişi tarafından izlenecek. Bu tarihte Ay, Dünya ile Güneş arasına girerek Güneş’i tamamen örtecek. Ay’ın gölgesi Türkiye saati ile 11.36’da önce Brezilya, ardından Afrika kıyılarına ulaşacak.

GİRESUN SONUNCU

Güneş tutulması Türkiye’de ise, saat 13.54’ten itibaren etkisini gösterecek. Akdeniz kıyısındaki Kaş, Antalya ve çevresi, tam tutulmayı gören ilk bölgeler olacak. Ardından sırasıyla Karaman, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Tokat ve Amasya ile çevrelerinden izlenecek; son olarak Ordu ve Giresun’da görülecek. Bu hat dışında kalanlar, tutulmayı ’parçalı’ izleyecek. Moğolistan ise, bu doğa olayını izleyen son ülke olacak.
Kaynak:Net Haber 24 Ocak 2004


 
Süper Teyze 323
Oktay’ın ayakları yaşına göre fazla büyüktü. Bu durum, hem onu çok üzüyor hem de arkadaşlarının alaylarına hedef  oluyordu. Yine bir gün okuldan eve çok üzgün geldi ve annesine yakındı :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.