Dişler Yolunda
 

Projenin adı ‘Dişler Yolunda’. Amacı, diş hekimine gidecek imkanı olmayan dar gelirli ailelere mensup çocukların dişlerinin çürümesini önlemek.

Gönüllülerin ve sivil toplum kuruluşlarının 2 yıl önce bir araya gelip başlattıkları bu proje sayesinde bugüne kadar 3 bin 560 çocuğa diş taraması yapıldı. Ve yaşları 8-10 arasında değişen bu çocukların muayenelerinde, 1.052’sinin dişlerine Fissür diye tanımlanan çürük önleyici ilaç sürüldü.

Projenin önderi, merkezi İsviçre’de bulunan Toothfriendly Swwets International-TSI (Diş Dostu Şekerlemeler) adlı kuruluş. Dünyanın her yerinde imkanı olmayan çocukların ağız ve diş sağlığının korunması konusunda gönüllü faaliyetleri olan bir dernek.

TSI önderliğinde örgütlenen gönüllüler ve sivil toplum kuruluşları ilk olarak 27 Nisan 2002 tarihinde işe giriştiler. Proje, iki aşamada gerçekleşti. İlk aşamada çocuklara 8 hafta süreyle ağız ve diş sağlığı, doğru beslenme konularında eğitimler verildi. İkinci aşamada ise eğitime katılan çocuklara gönüllü diş hekimleri tarafından dişlerinin çürümesini engellemek amacıyla ücretsiz tedaviler uygulandı.

Cahit Akyol

Kaynak: Hürriyet Pazar 28.3.2004

 
Süper Teyze 248
Öğretmen  Görkem’e sordu : - Söyle bakalım oğlum, ben sana ‘ az önce öğle yemeğimi yedim’ dersem, bu günün hangi zamanında olduğumuzu gösterir ? Küçük oğlan kendinden emin, verdi cevabını devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.