Türkiye yine PATATES FAZLASI verdi...
 

Meclis Patates Araştırma Komisyonu, patates tüketiminin artması için patates mantısı yapılmasını önerecek.

TBMM Patates Araştırma Komisyonu, Türkiye’de patates tüketimin nasıl arttırılacağı, başta Arap ülkeleri olmak üzere tüketim fazlası ürünün yurt dışına nasıl pazarlanacağı konusunda uzman görüşlerini dinlemeye ve çözüm üretmeye başladı. Komisyona bilgi veren Prof. Dr. Kemalettin Kara, milletvekillerinin de dikkatte dinleyip, not ettiği ve komisyon raporuna yansıtmaya hazırlandığı değişik önerilerde bulundu. Prof. Kemalettin Kara önerilerini şöyle sıraladı: "Patatesin farklı tüketim şekilleri basınyayın yolu ile halka anlatılmadır.

Beslenme uzmanlarınca, bu ürünle yapılabilecek yemekler arasında başta İstanbul düğünlerinin baş yemeği olan kuşbaşılı patates olmak üzere patates mantısı, patatesli rula, patates keki, patatesli börek, kebap, köfte, dolma, çorba, gözleme ve patates oturtma sayılabilir." Prof.Dr. Halis Arıoğlu ise patateslerin kanserli olduğuna ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmamasına karşın tüketimi etkilediğini belirtti. Prof. Dr. Halis Arıoğlu, patateslerin kanserli olmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bu hastalığın ismi patates siğilidir. Hastalık, bitkide meydana getirdiği zararın görünümü nedeniyle halk arasında kanser olarak adlandırılmıştır. Aslında hastalık etmeninin insana bulaşması ve zarar vermesi söz konusu değildir."
Kaynak:Net Haber 24 Ocak 2004

 
Süper Teyze 432
  Ali ve Ayşe, okuldan sonra aynı otobüsle evlerine dönüyorlardı. Ali o gün otobüsteki yerine oturur oturmaz gözlerini yumdu. Ayşe şaşırmıştı : - Çok mu yorgunsun ? Uyuyacak mısın Ali ? - Hay devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.