Canlı türlerini küresel ısınma yok etti
 

250 milyon yıl önce deniz ve kara canlılarının büyük bir çoğunluğunun neden yok olduğuna dair yeni bir tez ortaya atıldı.

ABD’li bilimadamları küresel ısınmanın canlı türlerini yok ettiği görüşünde. 250 milyon yıl önce meydana gelen küresel ısınmanın nedeninin ise volkanik patlamalar olduğu belirtiliyor.

250 milyon yıl önce okyanuslarda yaşayan canlı türlerinin yüzde 90’ı ve kara canlılarının yüzde 70’i yok oldu.Bilimadamları uzun yıllardır dünya tarihindeki bu en büyük yokoluşun nedenini araştırıyor.
       Bazı bilimadamları, dünyaya 250 milyon yıl önce büyük bir kuyruklu yıldız veya göktaşının çarpmış olabileceği ve bu nedenle canlı türlerinin ortadan kalmış olabileceği görüşünde.
       Ancak sonuçları yeni açıklanan iki araştırmaya göre bu yokoluşun nedeninin altında küresel ısınma yatıyor.
      
KARBONDİOKSİT SERA ETKİSİ YARATTI
       Science dergisinin internet sitesinde yayımlanan araştırmalara göre 250 milyon yıl önce uzun süren büyük volkanik hareketler, büyük miktarda karbondioksit salınıma yol açtı.
       Sera etkisi yaratan gazların salınımıyla oluşan küresel ısınma atmosferdeki oksijeni tüketti. Oksijenin tükenmesiyle deniz canlılarının yüzde 90’ı, bitkiler ve kara canlılarının da yüzde 70’ı yok oldu.
       Washington Üniversitesi’nden bilimadamları bu araştırmalarını fosil iskeletleriyle volkanik külleri inceleyerek 7 yılda tamamladı.
Kaynak:Ntvmsnbc 21 0cak 2005

 
Süper Teyze 389
14 yaşındaki gençkız,hayatında ilk kez tek başına bir mağazaya giderek kendisi için bir elbise satın almıştı. Ancak bu zor bir karardı ve bir türlü kendisinden emin olamıyordu. Mağazadan çıkmadan önce devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.