Van Gölü ölüyor
 

Van Gölü, yüzde 40’lık kirlilik oranıyla çok ciddi bir tehdit altında. Kolibasili oranının yer yer 5300 seviyelerine ulaştığı gölün 25 yıllık ömrü kaldı.

En büyük gölümüz Van Gölü, yüzde 40’lık kirlilik oranıyla çok ciddi bir tehdit altında. 100 milimetrede 700 olması gereken kolibasili oranının yer yer 5300 seviyelerine ulaştığı gölün, bu kirlenmeyle 25 yıllık ömrü kaldı. Uzmanlar, gerekli önlemlerin alınması halinde gölün ancak 50 yılda tertemiz hale geleceğini söylediler.

TÜRKİYE’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nde kirlilik her geçen gün tehlikeli boyutlara ulaşırken, uzmanlar gölün geleceği için endişelerini dile getirdi.

Göl kıyılarından aldığı su numunelerini inceleyen Yrd. Doç. Dr. Orhan Deniz, gölde kirlilik oranının yüzde 40 olduğunu, bu durumun sürmesi halinde 25 yıllık ömrü kaldığını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Deniz, ‘İnsan sağlığı için 100 milimetrede 700 olması gereken kolibasili oranı göl kıyılarında yer yer 5 bin 300 seviyelerine ulaşıyor’ dedi.
Kaynak:Hürriyet 24 Ocak 2005


 
Süper Teyze 369
Yavru ördekler anneleriyle birlikte kentte yürüyüşe çıkmışlardı. Parkta bir tur attıktan sonra birlikte hamburger yemeye gittiler. Sonra da evlerine dönmek üzere yola koyuldular. Tam o sırada küçük  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.