Savarona ile Frequency en büyük 100 yat listesinde
 

Şubat ayı sayısında dünyanın en büyük 100 yatını tanıtan yatçılık dergisi Yachting International, Irak’ta rehin tutulan Kahraman Sadıkoğlu’nca kiralanan Atatürk’ün yatı Savarona’yı 3’üncü, Cem Uzan’ın sorunlu yatı Frequency’yı 96’ıncı en büyük yat olarak tanıttı.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Sultan bin Abdul Aziz’e ait Bremen yapımı 140 metre uzunluğundaki Al Salamah 1’inci sırada yer alırken, Amerikalı bilgisayar milyarderi Larry Ellison’un Almanya’da büyük bir gizlilikle yapılan yatı 138 metrelik Rising Star 2’nciliği kaptı. 136.03 metre uzunluğundaki 1931 yapımı Savarona’nın, Brooklyn ve Golden Gate Köprülerini yapan Amerikalı Emilyn Roebling Cadwalader tarafından 6 yıl kullanıldıktan sonra Cumhurbaşkanlık yatı olarak Atatürk için satın alındığı belirtildi. 1989 yılında yatı 50 yıllığına kiralayan armatör Kahraman Sadıkoğlu’nun Savarona’nın onarımı için 20 milyon dolar harcadığı kaydedildi.

Eski adı La Baronessa olan 59.44 metre uzunluğundaki 1997 ABD yapımı Frequency’nin Uzak Doğulu Palmer Johnson için yapıldığı ve Cem Uzan tarafından satın alındığı bildirildi. Yata 2004 yılında Türk makamlarının el koyduğu belirtilip şu anki sahibinin kim olduğunun belli olmadığı yazıldı. 
Kaynak:Hürriyet 24 Ocak 2005

 
Süper Teyze 151
Mehmet  annesi ve dedesiyle birlikte yemek yiyordu. Şaşkınlıkla bağırdı : - Anne bak, dedem çorbayı çatalla içmeye çalışıyor ! Annesi aldırmadı. Mehmet yine atıldı : - Anne baksana dedem devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.