Kimsenin başına gelmedi, onların başına gelen
 

Violet, Klaus ve Sunny Baudelaire... Belki de yeryüzünde hiç kimse onlar kadar talihsiz olamaz. Kumsalda oynarken anne ve babalarının ölüm haberini alan bu üç kardeşin hayatı o andan itibaren ters yüz oluyor ve kötü talih peşlerini bırakmıyor. Yazar Daniel Handler’in Lemony Snicket takma adıyla kaleme aldığı ve Türkiye’de Doğan Egmont tarafından yayınlanan 13 kitaplık Talihsiz Serüvenler Dizisi’nin ilk üç kitabından uyarlanan film, yakında seyirciyle buluşucak.

Sinemaseverlerin Casper ve City of Angels (Melekler Şehri) gibi filmleriyle hatırlayacağı Brad Silberling’in yönettiği Talihsiz Serüvenler Dizisi’nin (A Series of Unfortunate Events) oyuncu kadrosunda Meryl Streep, Jim Carrey ve Jude Law gibi ünlü oyuncular da var.

Baudelaire kardeşler maceraları boyunca önce anne ve babalarını kaybediyor, açgözlü ve iğrenç bir haydutla, bitli elbiselerle, feci bir yangınla, servetlerini çalmaya yönelik bir entrikayla ve kahvaltı niyetine yenilen yulaf lapasıyla karşılaşıyorlar.

Bir mıknatıs gibi bütün talihsizlikleri üzerlerine çeken Baudelaire kardeşlerin başlarına gelen felaketler bu kadarla da kalmıyor.

Daniel Handler’in yarattığı bu üç kardeşin maceraları, tüm dünyada çok sayıda okurla buluştu. Kitap özellikle 10 ile 15 yaş arası miniklerin ilgisini çekti.  
Kaynak:Hürriyet 19 Ocak 2005
 

 
Süper Teyze 34
Öğretmen Türkçe dersinde çocuklardan ailelerini tanıtan birer kompozisyon yazmalarını istemişti. Kağıtları okuduktan sonra sınıfta değerlendirmeye başladı : - Zeynep kızım, sen tam 7 tane kardeşin  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.