Dinozor katili meteor, denizde aranıyor
 

Bilim adamları, dinozorların 65 milyon yıl önce yeryüzünden silinmesine neden olan meteorun izini ses dalgaları ile sürüyor.

Meksika’nın Yucatan Yarımadası’nın 300 km açıklarında devam eden çalışmalarda uzmanlar, ses dalgaları yoluyla meteorun yerini bulmaya çalışıyor. Meksikalı uzmanlar ilk ses dalgalarının 21 Ocak 2005 tarihinde gönderildiğini açıkladı.

Bilim adamları ses dalgaları ile sualtının sismik nabzını ölçüyor. Araştırmalar kıyıdan 300 km uzaklıkta bulunan ve çapı 200 km’ye yaklaşan sualtındaki Chicxulub Krateri. Çalışmayı, University of Texas Institute of Geophysics, Meksika Autonomous National University-Geophysics Institute, Cambridge ve Londra üniversiteleri ortak olarak yürütüyor. Bazı çevreci örgütler ise ses dalgalarının balinalar ve deniz kaplumbağları gibi canlıların bilincini yitirmesine ve bunun sonucunda balıkların karaya vurmasına neden olacağı yönünde tepki gösterdi.
Kaynak:Ntvmsnbc 24 Ocak 2005
          
  

 
Süper Teyze 30
Öğretmen o gün denizde yaşayan hayvanları anlatıyordu. Bütün çocuklar ilgiyle dinlerken arka sıralarda oturan Arda defterine bir şeyler karalamakla meşguldü. Bunu fark eden öğretmen yanına kadar gel devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.