Satrancın Mozart’ı 13 yaşında
 

Norveçli Magnus Carlsten, 13 yaşında dünyanın en genç satranç şampiyonu oldu. Dünyanın en iyi satranç oyuncularından Beyaz Rusyalı Alexel Fedorov ile yaptığı karşılamayı berabere bitirerek 5,5 puan alan Magnus Carlsten, Dubai’de yapılacak satranç turnuvasına katılma hakkını elde etti.

KASPAROV’U DA YENDİ
Dünya Satranç Federasyonu FIDE, küçük Magnus’u dünyanın en genç ve en iyi satranç oyuncusu ilan etti.

Aralarında Gary Kasparov’un hocası Jevgenij Vladimirov gibi isimlerin bulunduğu, dünyanın önde gelen 39 satranç ustasından bir çoğunu yenmeyi başaran Magnus Carlsten’e, ‘Satrancın Mozart’ı’ ünvanı verildi. Magnus’un antrönörü Simen Agdestein, ‘Bu dünya çapında bir olaydır. Magnus henüz 8.5 yaşında iken çok iyi bir satranç oyuncusuydu. Onun müthiş bir hafızası ve gelişen bir beyni var. Satranç turnuvalarında annesi ve babası da yanında oluyor. O zaman daha başarılı sonuçlar elde ediyor. Ailesi oğullarının satranç müsabakalarına katılabilmesi ve onunla birlikte olabilmek için araçlarını satıp evlerini kiraya verdi. Artık şimdi para kazanma sırası Magnus’a geldi. Yakında büyük paralar kazanacak’ dedi. Carlsten’den önce, dünyanın en genç satranç şampiyonu olarak 12.7 yaşındaki Ukraynalı Sergej Karjakin 2002 yılında seçilmişti.  
KAYNAK: Hürriyet 28 Nisan 2004

 
Süper Teyze 342
Derste öğretmen öğrencilerine trafik bilgileri veriyordu. Derse konuk olarak da bir polis memuru davet etmişti. Dersin sonuna doğru polis sınıfa sorular sormaya başladı : - Arabaların trafikte öz devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.