Uzay yürüyüşü için geri sayım
 

ABD’li astronot Leroy Chiao ve Rus kozmonot Salizhan Sharipov yarın yeni bir teknik donanımı uzay istasyonunun dışındaki yuvasına monte etmek içi beş buçuk saatlik bir yürüyüş gerçekleştirecek. Uzay adamlarının ekipman montajı dışında, UUİ’nin atık borularını kontrol edecek.

Dünyadan uzay adamlarına ekipmanla çalışırken dikkatli olmaları uyarısı geldi. Ağustos 2004’te yapılan uzay yürüşüyüşünde, uzay adamları cihazları fazla sıktığı için üç ciroskop devre dışı kalmış, bu da UUİ’nin dengesini kaybetmesine yol açmıştı. Sharipov ve Chiao, uzay yürüyüşü sıırasında Rus yapımı Orlan uzay elbisesi giyecekler. Dünyadaki uzmanlar da uzay yürüyüşünü takibe alarak, uzay adamlarındaki değişimleri gözleyecek.
       Yiyecek stoğunun tükenmesi tehlikesi üzerine, Aralık ayında insansız bir kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na yiyecek götürmüştü.
Kaynak:Ntvmsnbc 26 Ocak 2005

 
Süper Teyze 150
Murat ve Emir kendi aralarında konuşuyorlardı : Soğuk havalarda, sabahları yüzümü yıkamaktan nefret ediyorum ! dedi Murat. Ama annem çok sıkı kontro ediyor. Bazan kandırabiliyorum ama bu sabah banyo devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.