Japonya’da fasulyeden aşklar
 

Utangaç Japonlar, artık ‘Seni seviyorum’ demek için fasülyelerden yararlanıyorlar. Bir cam kap içinde hediye edilen fasulyeler, filizlendiğinde üzerlerinde yazılı bir mesaj okunuyor.

Japonya’nın ikinci en büyük oyuncak firması Takara’nın geliştirdiği fasulyeli hediye kutularının içinde, toprak ve 5 gün içerisinde filizlenip içinde yazılı olan mesajı gösteren küçük bir fasulye tanesi bulunuyor. Fasulye tanesinin bir yüzünde ‘Seni seviyorum’ ya da ‘İyi şanslar’ gibi birkaç kelimelik kısa mesajlar, diğer yüzünde ise gülen yüz simgesi bulunuyor. Mesajlar lazer ışınıyla fasulyelerin yüzüne ekleniyor. ‘Ma-Mail’ olarak bilinen hediyelik ürün, adını Japonlarda fasulye anlamına gelen ‘ma-me’ kelimesinden alıyor. Ma-Mail, 10 Şubat’ta 714 yenden (yaklaşık 9 YTL) piyasaya sürülecek.

Bir başka oyuncak firması, Tomy ise mesajlı fasulyelerin bir başka versiyonunu geliştirdi. Bu versiyonda ise kalsiyumdan yapılmış olan yumurta, suya konulduktan sonra kırılıyor ve içindeki fasulye, taşıdığı Fransızca mesajla birlikte dışarı çıkıyor. Tomy firmasının yumurtası 24 Şubat’ta 798 yenden (yaklaşık 10 YTL) satışa sunulacak. 
Kaynak:Hürriyet 27 Ocak 2004  

 
Süper Teyze 37
İlker babaannesi ve dedesiyle sohbet ediyordu : -  Dedeciğim senin dişlerin eksik, neden yenileri çıkmıyor ? - Yaşlılıktan oğlum, dedi dedesi. - Senin de saçların azalmış babaanne, neden ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.