Hollywood’un Türk yıldızı
 

1940’lı yıllarda onlarca Hollywood filminde başrol oynayan Türk asıllı aktör Turhan Bey, "ABD’de edindiğim sinema deneyimini Yeşilçam ile paylaşmak istiyorum" diyor.

Türk Sineması’nın benden habersiz olmasına anlam veremiyorum. Oysa bildiklerimi Yeşilçam ile paylaşmak, benim için büyük onur olacaktır.

Bu serzeniş 44 yılda 38 Hollywood filminde rol alan ünlü bir aktöre, Turhan Bey’e ait. Yaşamını Los Angeles’da sürdüren, oyunculuk dışında prodüktörlük de yapan Turhan Bey, 1922’de Viyana’da doğmuş. Babası Türk bir diplomat, annesi ise Çek asıllı olan Turhan Bey’in asıl adı, Turhan Selahattin Schultavy... 1930’da ailesiyle birlikte Amerika’ya göç eden Turhan Bey, Pasedena’da bulunan ’Ben Ard’s School Of Dramatic Art’ta oyunculuk eğitimi aldıktan sonra, 1941’de Maria Montez ile birlikte başrol aldığı ’Raiders Of The Desert’ adlı filmle Hollywood’a adım atmış. Sinema yıldızları arasına katılmasını ise, Türkiye’de de gösterilen ’Ali Baba ve Kırk Haramiler’ adlı filmdeki rolü sağlamış.

LANA TURNER’I UNUTAMIYOR
Genellikle ’avantür’ filmlerde rol alan Turhan Bey, 1995’den beri emekliye ayrıldığını söylüyor. Fakat oyunculuk tutkusundan vazgeçemediği için, arada sırada büyük bütçeli yapımlarda konuk oyuncu olarak yer aldığını belirtiyor. Filmlerin telif ücretiyle geçimini sağlayan Turhan Bey, Lana Turner gibi ünlü aktrislerle yaşadığı aşkları ise hâlâ unutamıyor. "Tek sorunum Türkçe bilmemek" diyen ünlü aktör, bu sorunun nedenini şöyle özetliyor: "ABD’ye göç ettiğimiz yıllarda Hollywood’a girme çabalarımdan dolayı Türkçe öğrenmeye vaktim kalmadı. Keşke zamanında öğrenseydim..."
Kaynak:Sabah 27 Ocak 2005

 
Süper Teyze 240
Erdal ve Yasin, okul çıkışı konuşuyorlardı.Erdal arkadaşına sordu : - Bu öğledensonra ne yapıyorsun ? - Hiçbir şey ! diyerek omuz silkti Yasin. Erdal  sevinçle atıldı : - Ben de sana  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.