Kakao Kansere Karşı Savaşmanıza Yardım Edebilir, Diyor Bilim Adamları...
 

Sıcak çikolata gerçekten de sizin için yararlı olabilir mi? Yeni bir görüşe göre bunun yanıtı Evet! olabilir.

Newyork şehrindeki Cornell Üniversitesi’ndeki bilim adamları, kakaonun kanserle savaştığını buldular.

Bir kimya profesörü olan Chang Lee, bilim adamlarından oluşan bir takım kurdu ve kanserle savaşmaya yardımcı olarak bilinen içeceklerle sıcak çikolatayı kıyasladı.

Lee ve takımı sıcak çikolatayı yeşil çayla, siyah çayla ve kırmızı şarapla karşılaştırdı.Sonuçlar çikolata severlere ümit veriyordu.

“Kakao zirveye yerleşti” diyor Lee.

Gerçek olması kulağa hoş geliyor değil mi? Lee’ nin açıklamasına göre kakaodaki antioksidanlar oldukça yüksek.

Antioksidanlar, vücutta serbest radikaller diye adlandırılan kanser yapıcı maddelere karşı savaşan kimyasallardır. Serbest radikaller vücutta doğal olarak bulunur. Fakat çok fazla bulunduğunda vücuda zarar vererek kansere neden olabilirler. Çok fazla meyve yemek, sebzeler ve kakao vücudunuzu kanserden korur.

Kakaonun kanserle savaşması nedeniyle, sabah, öğle ve akşam sıcak kakao içmeniz gerekmez. Uzmanlar hala meyve ve sebze gibi antioksidan içerdiğinden emin  olduğunuz bitkileri yemeyi daha emin bir yol olarak tavsiye ediyor.

 
Süper Teyze 81
Öğretmen sınıfa sordu : - Söyleyin bakalım çocuklar, bizim için ay mı daha önemlidir yoksa güneş mi ? Emir fırladı : - Ay öğretmenim ! - Neden Emir ? - Eğer aydede bütün gece çalışmas devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.